Ari: "Nu zie je een hechte groep"

By
Updated: januari 2, 2009
Ari:

Ari weet wat het geheim is van het succes van AZ, momenteel koploper van de Eredivisie. De Braziliaanse aanvaller ziet dat er in Alkmaar in tegenstelling tot vorig seizoen momenteel een hecht collectief opereert.

“Soms kan een groep met kleine dingetjes vanuit het niks beter worden”, zegt Ari in Sportweek. “Een groep moet vooral hecht zijn. Niet dat je drie man dáár bijeen ziet zitten en drie hier. Geen groepjesvorming, zoals vorig seizoen. Het is belangrijk dat spelers elkaar steunen en bereid zijn met elkaar te praten. Nu er een paar onderdelen uit het team zijn verdwenen en er een paar zijn bijgekomen, gebeurt dat wel. Je ziet hoe belangrijk dat is.”

De 23-jarige spits kreeg vorig jaar genoeg mee van de slechte sfeer. “Dat ik jullie taal niet spreek is niet zo belangrijk. Dat soort dingen kun je aanvoelen. Ik merkte aan de manier waarop spelers met elkaar communiceerden – of dat juist níet deden – dat de sfeer niet goed was. Je zag groepjes, die niet met elkaar spraken. Nu is het anders. Nu zie je één hechte groep. Eén AZ”, aldus Ari.

Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *