Maher kiest definitief voor Oranje

By
Updated: mei 21, 2012

AZ-speler Adam Maher heeft het Nederlands Elftal verkozen boven het nationale elftal van Marokko. De achttienjarige middenvelder zit momenteel bij de 27-koppige voorselectie van Oranje en wilde daarom de knoop doorhakken.

“Als de bondscoach me nodig denkt te hebben op het EK, ga ik mee”, vertelde Maher na afloop van de training in Lausanne tegenover De Telegraaf. “Voor mijn ontwikkeling is het goed als ik EK’s en WK’s speel. En met deze jongens om me heen voel ik dat ik stappen maak. Ik probeer heel veel op te steken van Wesley Sneijder, Mark van Bommel en Robin van Persie. Van iedereen eigenlijk.”

Ook als bondscoach Bert van Marwijk ervoor kiest om Maher niet mee te nemen naar het EK, wil de jongeling voor Nederland uitkomen. “Alleen hoef ik het besluit dan nog niet officieel kenbaar te maken. Ik heb het daar met mijn familie uitgebreid over gehad. En dit lijkt me het beste”, besloot de spelverdeler. Bron: Soccernews.nl

2 Comments

 1. az fan willemsen

  21 mei 2012 at 12:50

  Mooi
  Een talent voor de toekomst. Dan kan nederland later ook nog goed zijn.
  En wie weet heeft dit aan het eind van mahers carriere ook nog belang of hij terug zou keren naar az.

  • Jeroen

   21 mei 2012 at 12:57

   Het is inderdaad erg goed nieuws. Een groot talent waar we nog veel plezier aan kunnen beleven. Laten we wel hopen dat hij sowieso nog een jaar bij AZ blijft. Dat zal goed zijn voor zijn ontwikkeling.. daarnaast ook goed voor AZ die kan dan mooi de prijs verhogen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *