Maher met Oranje naar Zwitserland

By
Updated: mei 16, 2012

Adam Maher is door bondscoach Bert van Marwijk opgenomen in de 27-koppige selectie van het Nederlands elftal voor het trainingskamp in Zwitserland. De jongeling van AZ maakte tijdens een tweedaagse stage in Hoenderloo voldoende indruk om mee te mogen naar Lausanne.

Nick Viergever behoort niet meer tot de voorlopige EK-selectie. De verdediger van AZ behoorde net als Jasper Cillessen, Alexander Büttner, Urby Emanuelson, Ola John, Hedwiges Maduro, Erwin Mulder, Stefan de Vrij en Georginio Wijnaldum tot de afvallers van het trainingskamp in Hoenderloo. Op uiterlijk 29 mei moet Van Marwijk een 23-koppige selectie inleveren bij de UEFA. Bron: AZ.nl

5 Comments

 1. Jeroen

  16 mei 2012 at 13:13

  Leuk voor Maher, maar snap niet dat Viergever niet mee mag. Moet eerlijk bekennen dat Viergever echt niet onder doet voor onderstaande verdedigers die wel mee mogen.

  Verdedigers:
  Vurnon Anita (Ajax)
  Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart)
  Wilfred Bouma (PSV)
  John Heitinga (Everton)
  Joris Mathijsen (Málaga)
  Ron Vlaar (Feyenoord)
  Gregory van der Wiel (Ajax)
  Jetro Willems (PSV)

  • Mike

   16 mei 2012 at 18:45

   Snap het ook niet hoor alleen Van Der Wiel en Heitinga zijn voor mijn beter dan Viergever

 2. De echte supporter

  16 mei 2012 at 21:07

  Ik snap het wel. Die van Marwijk ( heb hem niet zo hoog zitten) roep de jongens op en voert ze daarna weer af ( je mag je bewijzen voor de grote heer en meester ). Dat weet hij al voordat hij ze oproept. Kijk anders valt hij direct terug op de grote harde kern en dan weet iedereen dat he doel nederlands elftal geen zin heeft. Dus allemaal show show geregiseerd door god van marwijk.

 3. Knudde

  16 mei 2012 at 22:29

  Ik vind z’n beslissing heel logisch. Viergever heeft afgelopen seizoen goed gespeeld maar 1 seizoen goed spelen betekend niet dat je bagage genoeg hebt om je concurrentie te verslaan. Bovendien heeft hij minder internationale ervaring dan de rest. Dat hij mee mocht doen met de voorselectie is voor hem een mooie ervaring en voor anderen een manier om scherp te blijven. Van Marwijk, oud AZ-er, is niet helemaal van gister. Een bondscoach doet niets voor de show, alles heeft een functie.

 4. De echte supporter

  17 mei 2012 at 11:32

  Van marwijk heeft het kampioenschap WK verkeerd aangepakt. Hij had van persie er toen eerder uit moeten halen en huntelaar erin moeten zetten, dan hadden we misschien wel gewonnen. Klopt hij is niet gek. Nu kan hij langer bondscoach blijven, omdat het doel niet gehaald is. Je kan blijven bouwen op je vaste spelers, maar als die niet goed functionen moet je ingrijpen. Sorry knudde ik ben het niet met je eens.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *