Maher: ‘Als er een mooie club belt, dan ga ik daar zeker over nadenken’

By
Updated: mei 11, 2012

Adam Maher was dit seizoen zonder meer de grootste revelatie in het elftal van AZ. De jongeling kreeg uit het niets een basisplaats en speelde zo goed, dat hij zijn plek in het elftal niet meer kwijtraakte. Maher mag zich maandag zelfs melden bij het Nederlands elftal, dat een trainingsstage heeft, en de vraag is hoelang de supporters van AZ nog van het talent kunnen blijven genieten.

Diverse Europese topclubs hebben Maher in de scoutingsboekjes staan en de hoofdrolspeler in kwestie sluit niet uit dat hij in de zomer vertrekt bij AZ: ondanks zijn tot 2015 doorlopende contract. “Als Real Madrid of een andere mooie club belt, dan ga ik daar zeker over nadenken”, zei Maher vrijdagmiddag tegen RTVNH.

Eerder deze week won Maher de Johan Cruijff-prijs, een waardering voor zijn goede seizoen. “Vooral omdat de juryleden oud-voetballers zijn en uiteraard door de mening van Johan Cruijff hecht ik veel waarde aan deze prijs”, zegt de middenvelder, die een ‘Johan Cruijff-veld’ mag aanleggen: “Ik ga met mijn ouders overleggen waar ik dat veldje laat aanleggen. Ik denk dat het Diemen wordt. Marokko zou ook kunnen, maar daar kunnen ze ook al op het strand voetballen.”

Interview: http://rtvnh.nl/sport/79799/Maher+staat+open+voor+vertrek

Bron: Voetbalzone.nl

6 Comments

 1. Mike

  11 mei 2012 at 19:36

  Natuurlijke zou hij naar anderen clubs gaan kijken maar verwacht niet dat hij al weg gaat denk dat hij na volgend seizoen wel weg gaat.

 2. De echte supporter

  11 mei 2012 at 20:06

  Hum als een topclub zich meld zijn we hem deze zomer kwijt, we zullen wel een mooie som vangen, maar we dunnen dan wel erg uit…..

  • Mozes

   11 mei 2012 at 20:30

   Hij geeft zelf in de interview aan dat hij wilt spelen. Als Barca, Milan, Arsenal komt dan zal hij op de bank belanden. Hoe goed hij ook is dit is zijn eerste jaar Eredivisie en hij is pas 18. Dan zou hij opnieuw moeten beginnen zoals Castaignos.

   Hij zegt trouwens in de interview meermaals dat de interviewer wel realistisch moet blijven. Die gaf namelijk voorbeelde als met Ronaldo op het middenveld en ”Messi is ook niet verkeerd”

   Nederlandse clubs kunnen hem zowiezo niet betalen met zijn contract kan AZ alles vragen. Gelukkig heeft Adam verstandige ouders die niet zo gierig zijn als die van Labyad. Adam doet er goed aan nog 3 jaar in Nederland te blijven en dus bij AZ. Dan is hij 21/22 en zelfs dat is vrij jong.

   Overigens vind ik dat Adam dit soort teksten niet moet roepen op 18 jarige leeftijd en nog een contract tot 2015. Hij had beter kunnen zeggen ”Ik speel hier al 8 jaar en dit is mijn club. Ik kan hier spelen en belangrijk zijn in de top van de Eredivisie. Waarom zou ik na 1 seizoen al weggaan?”

   Laten we het houden op jeugdige enthousiasme.

 3. rucarni

  12 mei 2012 at 10:03

  hee slome wat zou je zeggen van alkmaar pfffffffffffffffff marokko/diemen ongelooflijk te gek voor woorden

 4. Peejee

  12 mei 2012 at 21:05

  Stel dat iedereen wordt verkocht waar belangstelling voor is…dan praten we dus over A) Elm, B) Martens C) Maher D)Viergever E) Moisander F) Klavan G) Boymans. Laat ik Bret Holman en Simon Poulsen nog even buiten beschouwing. Ben ik nog iemand vergeten? Bij elkaar een slordige 30 miljoen aan transferwaarde. Voordeel is dat we met stip stijgen naar de nr.1 positie in de catagorie van meest gezonde clubs in nederland. Nadeel zal zijn dat we ondanks een gevulde portemonnee moeten vechten tegen degradatie omdat we niet in staat zijn om in een seizoen een representatief elftal op de been te brengen in een e korte periode. Het meest gunstige scenario een positie in de middenmoot maar meer ook niet. Gelukkig zal het zo ver allemaal niet komen want er is namelijk een verschil tussen fictie en feiten.

 5. Jeroen

  13 mei 2012 at 10:39

  Die gaat echt nog niet weg hoor. Hij kan bij AZ iedere week spelen en is pas 18 jaar. Juist voor zijn ontwikkeling moet hij iedere week spelen. Als hij nu naar een grote club gaat dan zal hij waarschijnlijk niet eens op de bank belanden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *