Lewis mist eerste helft van nieuwe seizoen

By
Updated: mei 11, 2012

Voor Fernando Lewis blijft het voorlopig bij twee invalbeurten in het eerste elftal van AZ. De aanvaller viel afgelopen zondag geblesseerd uit in de competitiewedstrijd tegen FC Groningen en ontsnapte niet aan een operatie. Tijdens de kijkoperatie werd het vermoeden van buitenmeniscus- en voorste kruisbandletsel bevestigd, meldt AZ op haar officiële website.

Tijdens de ingreep is de buitenmeniscus hersteld en is met succes een kruisbandplastiek geplaatst. Lewis kan zich nu dus op zijn herstel gaan richten, maar de geschatte revalidatietijd bedraagt zeker zes maanden. Dat betekent dat de negentienjarige aanvaller, die tegen Groningen maar vijf minuten kon meedoen voordat hij geblesseerd raakte, een groot deel van het nieuwe seizoen mist.

Gertjan Verbeek baalt van het slechte nieuws. “Het is wel een streep door de rekening. Hij kan goed uit de voeten op de linksbuitenpositie”, aldus de trainer tegen NUsport. Door het vertrek van Brett Holman heeft Verbeek voor de positie links voorin nu alleen Johann Berg Gudmundsson in zijn selectie. “Gudmundsson moet na twee jaar laten zien wat hij kan”, stelt de coach.

3 Comments

 1. Mike

  11 mei 2012 at 19:39

  Toch wel jammer voor hem nu kan hij zich niet in de kijker spellen voor volgend Seizoen hij is toch een van de grootste talent van AZ

 2. De echte supporter

  11 mei 2012 at 20:08

  Hopen dat hij minimaal net zo goed terug komt…. En dan wel langer kan blijven voetballen

 3. Jeroen

  13 mei 2012 at 12:24

  Heel jammer dit! Laten we hopen dat hij goed hersteld en misschien van waarde kan zijn na de winterstop

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *