Maher uitgeroepen tot ‘Eredivisie-talent van het jaar’

By
Updated: mei 9, 2012

Adam Maher krijgt tijdens het jaarlijkse voetbalgala in Hilversum de prijs voor het talent van het jaar uitgereikt. De middenvelder van AZ is uitgeroepen tot winnaar van de Johan Cruijff Prijs, meldt RTV Noord-Holland.

Maher, de tiende winnaar van de trofee, weet zich in een mooi rijtje. De prijs werd eerder gewonnen door spelers als Christian Eriksen (Ajax), Wesley Sneijder (Internazionale), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04) en Ibrahim Afellay (FC Barcelona).

De keuze van de jury, bestaande uit onder meer Johan Cruijff, Phillip Cocu, Ronald Koemand en Frank de Boer, viel dit jaar op het AZ-talent. Tijdens het jaarlijkse voetbalgala in Hilversum krijgt Maher de bijbehorende trofee uitgereikt.

Tevens mag hij een Cruyff Court aan laten leggen op een door hem aan te wijzen locatie. Het trapveldje zal tevens de naam van de voetballer dragen. “Deze prijs is vooral een begin. Een stimulans om het maximale uit een carrière te halen. Het talent is er, de erkenning ook, nu is de speler weer aan zet”, omschrijft Cruijff de titel.

Maher beleefde dit seizoen zijn absolute doorbraak in het shirt van AZ (34 competitieduels, 5 goals). Bondscoach Bert van Marwijk beloonde het sterke voetbaljaar van Maher met een oproep voor de voorlopige selectie van het Nederlandse elftal. Bron: Voetbalprimeur.nl

4 Comments

 1. Jeroen

  9 mei 2012 at 10:36

  Volledig mee eens! Zou ook geen beter talent kunnen bedenken dan Maher op dit moment.

 2. Derek

  9 mei 2012 at 10:56

  Heel goed! trots op deze man!

 3. De echte supporter

  9 mei 2012 at 19:07

  Uitstekende keuze. Zo dan zal cruijff/ajax wel overnemen voor hun jeugdopleiding hahah

 4. wilwaa

  9 mei 2012 at 19:26

  Meer dan terecht ! Staat nu in een veelbelovend rijtje.
  Mis alleen Rasmus Elm in alle rijtjes bij spelers van het jaar, vindt dat hij toch wel een top 3 klassering had verdiend.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *