Poulsen over zijn vertrek: ‘Het was moeilijker dan ik verwachtte’

By
Updated: mei 8, 2012

Simon Poulsen speelde zondag zijn laatste wedstrijd voor AZ. Althans, daar lijkt het alle schijn van te hebben. De Deen is in het bezit van een aflopend contract en wil een nieuw avontuur.

De verdediger onderscheidde zich zondag tegen FC Groningen nog eenmaal. In de slotminuten van de wedstrijd hield hij AZ op de been, door een inzet van een Groningen-speler van de lijn weg te halen. Daarmee voorkwam Poulsen dat AZ aan de play-offs deel moet nemen. “Ik wilde die bal wegrammen, koste wat kost”, lachte Poulsen zijn tanden bloot.

Het afscheid in Alkmaar, waar hij bijna vijf seizoenen speelde, viel hem zwaarder dan gedacht. “Het was moeilijker dan ik verwachtte”, reageerde de linksback. “Ik had niet verwacht dat het zoveel met me zou doen. Ik wacht nu af. Het is zeker dat dit mijn laatste wedstrijd is voor AZ, ja. AZ is een fantastische club, maar ik wil iets nieuws.”

Het buitenland lijkt de meest voor de hand liggende bestemming, maar ook een andere Nederlandse club wil Poulsen niet uitsluiten. “AZ is niet de enige club in Nederland, toch?”, zegt Poulsen met een knipoog. Onlangs werd de Deen in verband gebracht met Ajax, dat voor komend seizoen op zoek is naar een linksback.

Poulsen hoopt snel op duidelijkheid over zijn sportieve toekomst. “Het kan voor het EK duidelijk worden. Voor mij is dat beter, dat geeft rust”, aldus Poulsen, die niet hoeft te vrezen. Algemeen directeur Toon Gerbrands liet even verderop weten dat er voor de Deen in Alkmaar altijd een nieuw contract klaarligt. Bron: Voetbalprimeur.nl

3 Comments

 1. De echte supporter

  8 mei 2012 at 19:09

  Poulsen lekker tekenen bij az en je hebt weer een werkgever. In iedergeval succes. Ga niet naar ajax, die hebben je niet ndig, want ze hebben zo’n goede jeugdopleiding haha

  • Jeroen

   9 mei 2012 at 10:37

   Neej het is goed zo. De laatste weken vond ik hem sowieso niet goed spelen. Daarnaast is hij al bijna 28 volgens mij en krijgt daardoor ook een veels te hoog salaris. Het wordt tijd dat er een talent op die positie gaat doorbreken. Wijnaldum al klaar?

 2. Geert

  9 mei 2012 at 17:29

  Wijnaldum gewoon opstellen. Eerste 10 wedstrijden zal hij wel wat fouten maken, maar daarna heb je gewoon WEER iemand uit eigen jeugd in je elftal staan die nog lange tijd mee kan! Waag de gok!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *