Cruijff: ‘De twee clubs van dit seizoen zijn voor mij AZ en Feyenoord’

By
Updated: mei 7, 2012

Ajax werd dit seizoen voor de 31ste keer in de clubhistorie kampioen van Nederland, maar Johan Cruijff is meer onder de indruk van de prestaties van twee andere ploegen. In zijn column in De Telegraaf spreekt de legendarische nummer veertien zijn bewondering uit voor wat er in Alkmaar en Rotterdam is gebeurd: “De twee clubs van dit seizoen zijn voor mij AZ en Feyenoord.”

Cruijff is onder de indruk. “AZ en Feyenoord kregen met serieuze problemen te maken, konden geen geld meer uitgeven en waren gedwongen op een totaal andere manier beleid te voeren”, schrijft hij. “Hoe dat binnen twee jaar is gelukt is een vingerwijzing naar heel veel clubs. Als je organisatie goed staat en de opleiding en scouting werken, dan kan zonder veel geld uit te geven toch uitstekend gepresteerd worden.”

“Waren AZ en Feyenoord het meest positief, PSV kwam er het negatiefst uit”, meent Cruijff. “De club investeerde het meest, maar het rendement hield niet over. Ajax had daar ook jarenlang mee te maken, maar gelukkig ontstaat er bij de club steeds meer de situatie waardoor het verschil in kwaliteit eindelijk kan worden benut.” Bron: Voetbalzone.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *