Elm: ‘Ik hou van AZ’

By
Updated: mei 6, 2012

AZ heeft zondag een fantastisch seizoen afgesloten waarin wederom een ticket voor Europees voetbal werd bemachtigd. Na afloop van de 1-0 thuiszege op FC Groningen was de ontlading in de kleedkamer groot. Ook AZ’s architect Rasmus Elm vierde het grote feest mee: “Ik hou van AZ.”

Op de achtergrond pompten de R&B-beats uit de kleedkamer. Zelfs de man die normaliter vooral geniet van The Beatles en Queen, waagde een dansje. “Het maakt me helemaal niks uit welke muziek we nu draaien”, lachte Elm zijn tanden bloot. “Dit is ook heel blije muziek. Zelfs ik kan er op dit moment ontzettend van genieten.”

“Dit zijn geweldige weken voor me geweest”, keek Elm terug. “Eerst de geboorte van mijn dochtertje Agnes, daarna plaatsing voor Europees voetbal: geweldig. Vooraf had ik gehoopt op dit scenario. We hebben nog eenmaal alles gegeven, voor elkaar gevochten. Deze week hebben we als team een vergadering belegd. Iedereen wilde vandaag laten zien waarom we zo hoog staan. Dat is gelukt.”

Elm: “De eerste helft hebben we goed gevoetbald. Na rust vielen we eigenlijk een beetje te ver terug. Zo kon FC Groningen zelfs nog bijna de 1-1 maken. Ja, weer hadden we moeite met afstand nemen. Maar 1-1 was zelfs goed geweest voor Europees voetbal, hoorde ik net. FC Twente verloor namelijk bij VVV. Hoe dan ook: eindigen met een zege voelt beter. Het is groot feest.”

“Ik denk dat dit terecht is”, benadrukte Elm. “We hebben een fantastisch seizoen gedraaid, hebben nationaal en internationaal ons visitekaartje afgegeven. Dat niet alleen met resultaten, maar ook met geweldig combinatievoetbal. We hebben wedstrijden gewonnen met ons voetbal, niet vanwege slecht spel van onze tegenstanders.”

 “Het mooiste moment van dit seizoen?”, counterde de Zweed. “Ons Europese avontuur. De thuiswedstrijden tegen grote teams als Anderlecht, Udinese en Valencia. Zij werden hoger aangeschreven, maar wij wonnen. Ook de uitwedstrijden vond ik super. Dat waren goede ervaringen voor ons jonge team. We hebben dit jaar bewezen waartoe AZ in staat is. Waarom zou dat volgend seizoen niet weer kunnen?”
“Ik focus me nu op het EK”, antwoordde Elm op de vraag over zijn toekomst bij AZ. “Over mijn toekomst bij de club ga ik daarna pas denken. We zien wel wat er komt, wat er op de transfermarkt gebeurt. Bijtekenen? Alles is mogelijk. Ik hou van AZ. De atmosfeer bij de club, de mensen rondom de club, de stad Alkmaar: ik geniet ervan.”

“Het bier werd net al continu aangevoerd in de kleedkamer”, keek Elm achterom naar een dansende Ragnar Klavan. “Iedereen is uitbundig. Ik zag spelers met elkaar dansen; iedereen omhelsde elkaar. Dit is een heel hecht team. Of ik van huis mag nu we net een dochtertje hebben gekregen? Ik weet het niet. Dit moeten we wel even vieren, ook ik. We regelen wel wat.” Bron: AZ.nl

4 Comments

 1. Mike

  6 mei 2012 at 22:24

  Als je van deze club houd dan moet je bijtekenen tot en met 2015 en dan mag je na het volgend jaar een geweldig transfer maken en heeft AZ alle financieel probleem opgelost en staan AZ er weer financieel geweldig voor en dan mag je aan het eind van je carrière bij topclub in Nederland voetballen 😉 🙂

 2. Maarten

  6 mei 2012 at 23:30

  En wij houden van Elm, wat een geweldige voetballer! Mocht hij bijtekenen is dat een godsgeschenk en kunnen we Stewart een dikke pluim maken, alsmede Elm. Helaas denk ik dat hij toch weg gaat deze zomer.

 3. Mike

  7 mei 2012 at 09:47

  K hoop dat hy by tekend . En ik hoop ook dat az nog wat, spelers gaat halen het liefste erg techniesche spelers

 4. Jeroen

  7 mei 2012 at 13:29

  Precies!! Als je zo dol bent op AZ teken je een nieuw contract. Zo gun je AZ ook een behoorlijk bedrag als je volgend jaar wel gaat vertrekken. Moet ook zeggen dat vertrekken na 2 jaar best snel is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *