AZ wint van Groningen en eindigt op de 4de plek

By
Updated: mei 6, 2012

AZ is dankzij een 1-0 thuizege op FC Groningen vierde geworden in de Eredivisie. Daardoor doet het mee aan de voorronden van de Europa League.

Voor de rust liet AZ soms het spel zien waarmee het lang bewondering oogstte in dit seizoen en dat leidde tot de 1-0; na een vloeiende aanval tikte Falkenburg binnen. Memorabele momenten verder een dwarrelschot van Moisander (lat) en een prachtige volley van Holman (over).

Na de rust bleef het spannend omdat AZ verzuimde door te drukken en Groningen gevaarlijker werd. De paal redde AZ bij een inzet van Texeira en Poulsen (op de lijn) een schot van Tadic.

4 Comments

 1. gerard

  6 mei 2012 at 18:46

  Alsnog een 4de plek en geplaatst voor EL.
  Achteraf toch teleurstellend gezien de dominantie die de ploeg de eerste seizoen helft toch op de Nederlandse en Europese voetbal velden veelal liet zien.
  Een gat dat al was opgelopen met zo’n 12 punten of meer op Ajax, een PSV dat maar bleef sukkelen, een Twente dat totaal geen creativiteit bezat zonder de vertrokken Ruiz en Janssen en een Feijenoord dat bestond uit louter jonkies.
  Een AZ dat met Elm, Maher en Wernbloom lange tijd het beste middenveld had dat je maar kon wensen en achterin een solide verdediging die regelmatig op de nul kon spelen.
  Maar wat is dat na de winterstop drastisch veranderd met de frele Martens aan het roer die de laatste weken ook weer verstek liet gaan. Een Poulsen die we ook niet meer terug konden met zijn flitsende opkomende acties en alleen Altidore die er possitief gezien zijn capaciteiten uitsprong en flink progressie heeft gemaakt.
  Verbeek kennende wil het volgend jaar ondanks de 4e stek nog beter doen en afscheid nemen van sommige spelers zoals Moisander, Martens, Holman en Poulsen.

 2. De echte supporter

  6 mei 2012 at 19:58

  Ben blij met de direct behaalde ticket voor EL, maar een beetje dubbel gevoel van alles wat we gemist hebben aan prijzen. De beker die hadden we ook gewoon moeten pakken. Maar goed blij met plek vier.

 3. Mike

  6 mei 2012 at 22:21

  Geweldig toch nog iets aan deze mooie seizoen over gehouden TROTS dat ze er nog wat hebben uitgeperst want dit kwam uit de tenen. Jammer dat ze dit mooie seizoen niet hebben bekroont met een prijs of CL voetbal. Maarja doel gehaald en wie had dit verwacht dat AZ zo lang mee zou doenom alle prijzen

 4. gerard

  6 mei 2012 at 22:51

  Na de eerste 5 a 6 wedstrijden had ik dat gevoel toch wel. Zo’n bijzondere clubs zijn er niet in Nederland.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *