Hoge gunfactor AZ: ‘Daar koop je niks voor’

By
Updated: mei 5, 2012

AZ stond lange tijd aan kop in de Eredivisie, maar zakte in de recente periode af naar plaats vijf en vreest nu voor de play-offs om Europees voetbal. Het kan gek lopen, weet ook Dirk Marcellis.

De 24-jarige rechtsback annex centrumverdediger voelt de druk van de buitenwacht. “Natuurlijk. Het is de laatste wedstrijd van het seizoen, dan worden de prijzen verdeeld. Dan staat er druk op. Wij waren het hele seizoen de club op wie iedereen joeg, nu moeten we winnen om Europees voetbal veilig te stellen. Mentaal is dat niet fijn.” AZ ontvangt zondag (14:30 uur) FC Groningen en is afhankelijk van het resultaat van de competitiewedstrijd SC Heerenveen – Feyenoord.

De buitenwacht gunt AZ, dat dit seizoen bij vlagen meer dan goed voetbal liet zien, een goed einde van het seizoen. “Maar daar koop je niks voor”, zegt Marcellis, oud-verdediger van PSV en tweevoudig ex-international van Oranje, in het AD. “Het zou niet fijn zijn als we play-offs moeten spelen. Ik heb er nooit in gespeeld maar het lijkt me toch iets aparts. Volgens mij komen daar andere dingen bij kijken. Je begint dan allemaal weer op nul. Dan gaat het puur om overleven.” Bron: Elfvoetbal.nl

5 Comments

 1. Jeroen

  5 mei 2012 at 16:00

  Dit jaar begint aardig te lijken op 2007… lange tijd deden we mee om de titel, maar uiteindelijk wonnen we h-e-l-e-m-a-a-l niets. Ondanks dat we fantastisch voetbal hebben gespeeld hebben we nog niet de kwaliteit om het ook echt af te maken. Sorry om te zeggen, maar we missen een El Hamdaoui die er 23 in schiet. Daarnaast missen we een Romero die bijna 1200 minuten de 0 had gehouden. Moet ook eerlijk zeggen dat Romero daarna ook niet meer veel soeps heeft laten zien, maar in dat jaar deed hij het erg goed. Daarnaast missen we een Dembele die 5 man kan dollen en de bal dan mooi kan voorgeven.

  Ik weet niet wie dat zei op deze site, maar de laatste wedstrijden lijkt er wel paniek in de groep geslopen. Ze spelen onrustig en schoppen de bal maar naar voren in de hoop dat Altidore deze even bij zich kan houden.

  Het is erg jammer dat het zo moet lopen. We hebben inderdaad een seizoen gehad waar we trots op mogen zijn, maar juist op zulke momenten moet je een prijs pakken. We gingen van kampioenschap naar de beker.. van de beker naar CL ticket en van de ticket hopen op Europees voetbal via directe plaatsing. Laten we nu maar hopen dat we niet ineens via de playoffs een ticket moeten gaan halen. Dat kan nog wel eens verkeerd uitpakken.

  Of moeten we juist hopen dat we volgend seizoen geen Europees voetbal spelen? Dat heeft ons dit seizoen genekt. Ondanks dat het een puike prestatie was.. had ik toch liever kampioen geweest. Dat levert sowieso bakken met geld op.

 2. De echte supporter

  5 mei 2012 at 21:52

  Jeroen, ik ben het met je eens. Zondag in het stadion hopen op een mooie afsluitende wedstrijd en directe plaatsing voor EL

 3. rucarni

  6 mei 2012 at 09:56

  dat had ik gezecht jeroen ,,dat de bal naar voren word geschopt en dan maar kijken hoe het afloopt de totale rechniek is weg ??????????? terwijl we juist door positie spel en techniek div tegenstanders dollen snap er geen reet van.

 4. Peejee

  6 mei 2012 at 11:07

  Heren,

  In de tekst van Jeroen klinkt enige frustratie door over hoe het gegaan is afgelopen seizoen. Ik snap het wel, zo denken we allemaal wel een beetje. Echter, het is een open deur om te zeggen dat we voor aanvang van dit seizoen weinig hoopvolle verwachtingen hadden. Dit seizoen hebben we met z’n allen als in een achtbaan van alles beleefd. Hoogtepunten (die waren er veel) maar ook dieptepunten. (groot deel 2e helft competitie). De hoogtepunten waren uiteindelijk ook meteen de hoop op een groots eindresultaat. De werkelijkheid, zo maken we nu mee, is helaas anders. Hoe dan ook als we vanmiddag op de 4e plaats weten te eindigen hebben we het fantastisch gedaan. Voor aanvang van de competitie zou heel AZ minnend Nederland daar voor hebben getekend. ( en ik ook) Trots op AZ!!!

 5. Geert

  7 mei 2012 at 09:03

  Gunfactor… We zijn het Arsenal van Nederland. Veel respect, maar geen prijzen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *