Van Gaal: "Ik heb Donk niet beter kunnen maken"

By
Updated: december 25, 2008
Van Gaal:

In een interview met Voetbal Magazine liet Louis van Gaal weten zichzelf geen controlfreak te vinden. Echter, de spelers moeten wel open staan voor zijn manier van aanpak. “Als dat niet zo is, probeer ik een jaar lang tot hem door te dringen. Heeft hij na die periode nog niet opgepakt, dan moet hij weg. Soms geef ik zo’n speler nog een tweede seizoen een kans. Maar hij weet dan al dat ik moeite met hem heb omdat hij niet doet wat ik zeg.”

“Zo heb ik Donk niet beter kunnen maken. Hij was een talent, dat kon iedereen zien. Donk speelde in het tweede van RKC toen wij hem aantrokken. Ik zag geen progressie meer bij hem, hij deed niet wat ik zei. Hij is nu reserve bij West Bromwich Albion dat onderaan staat in de Premier League. En al die achterklap over zijn prive-leven, ach, volgens mij is er niets van waar.”

Van Gaal geeft zijn spelers wel de nodige ruimte en vrijheid. “Ze krijgen van mij op dat gebied veel verantwoordelijkheden. Elke speler mag zelf zijn levenswijze bepalen. Sommige kunnen dat niet en dan praat ik daarover. Pas als het prive-leven van een voetballer invloed heeft op zijn prestaties, ga ik me ermee bemoeien.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *