AZ wil Elm langer houden, Wildschut opvolger Holman

By
Updated: mei 1, 2012

AZ doet er alles aan om Rasmus Elm tot een contractverlenging te bewegen. De Zweed, die nog tot medio 2013 vastligt in Alkmaar, is niet de enige AZ-speler die in verband gebracht wordt met andere clubs.

Volgens het geruchtencircuit dreigt AZ meerdere spelers kwijt te raken. Niklas Moisander, Simon Poulsen (beiden Ajax), Maarten Martens (FC Twente) en Rasmus Elm (Liverpool, Lazio Roma) zijn gewild.

‘Ik lees en hoor ook veel, maar alleen de belangstelling van Ajax voor Moisander en die van ADO Den Haag voor Ruud Boymans is bij ons bekend’, aldus technisch manager Earnest Stewart. AZ wil de derde spits sowieso niet verhuren aan ADO.

Liverpool-manager Kenny Dalglisch zou volgens de Engelse media zo’n zeven miljoen euro willen neertellen om Elm naar Engeland te halen. Stewart: ‘Zijn contract loopt volgend jaar af en wij kunnen het ons niet veroorloven dat Rasmus transfervrij vertrekt. Het spreekt voor zich dat we hem graag langer willen houden. We zijn ook al met elkaar in gesprek, maar door de geboorte van zijn dochtertje is het vervolg even uitgesteld. Ondanks al die belangstelling voor Rasmus heb ik goede hoop dat hij gewoon bij AZ blijft.’

Zelf zat Stewart afgelopen zaterdag op de tribune van zijn oude werkgever VVV-Venlo om Yanic Wildschut aan het werk te zien. De snelle linkerspits is een belangrijke kandidaat om Brett Holman (Aston Villa) op te volgen.

Brond: VI.nl

7 Comments

 1. Geert

  1 mei 2012 at 10:48

  Veel info in 1 bericht… Zou Boymans al verkocht worden aan ADO? Ik vind dat hij een eerlijke kans verdiend. Verkoop Benschop liever…. Wildschut naar AZ, lijkt me top! Zo krijgen Gudmundsson en Beerens er tenminste 1 concurrent van niveau bij. En Elm… Wat denken jullie? Zal hij gaan bijtekenen bij AZ?

  • Mike

   1 mei 2012 at 11:29

   Dat lijkt me wel dat hij gaat bijtekenen anders laat AZ toch weer veel miljoenen liggen dat lijkt mijn toch een domme keuze om hem volgend jaar transfervrij te laten gaan. Liever hem verkopen dan nog maar een jaar bij AZ te zien en volgend jaar gratis te laten gaan.

 2. Geert

  1 mei 2012 at 14:07

  Als hij niet bijtekent, zal hij inderdaad verkocht worden. De vraag is of hij wilt bijtekenen als een club als Liverpool hem wilt hebben

  • Mike

   1 mei 2012 at 16:04

   Zoals Stewart het zegt lijkt het wel dat hij bij wil tekenen. Ik zou het niet echt raar vinden dit is ook de eerste jaar dat hij bij AZ goed presteert voor hem zou het nog wel goed zijn om een jaar te blijven bij AZ, Dus nog bijteken tot 2015 waarom niet 1 jaar blijven en dan is hij er klaar voor en zo verdiend AZ ook meer aan hem en hij misschien een hoger salaris als dat kan

 3. Fortuna

  1 mei 2012 at 18:43

  Die gaat echt niet bijtekenen , dan moet az een uitzonderlijk hoog salaris gaan betalen dat kunnen ze volgens mij nu nog niet mischien over een paar jaar dat ze dan weer top salarisen kunnen betalen , 7 miljoen voor nog 1 jaar contract is mooi als dat echt zo is,
  mischien dat stewart er nog 8 of 9 van kan maken strik erom bedankt voor bewezen diensten en dan kijken wie we kunnen doorschuiven naar het 1e team of versterking halen .

 4. gerard

  1 mei 2012 at 19:31

  Zou goed zijn voor Elm om nog minstens voor een seizoen bij te tekenen omdat de echte grote clubs nog wel komen voor een speler van zijn kaliber. Liverpool is een mooie club maar toch nog altijd de sub van Europa.
  Wel hoop ik dat AZ Martens kan transfereren. Ik heb de speler aandachtig gevolgd sinds hij de plaats van Maher als aanvallende middenvelder heeft ingenomen maar heeft gewoon tekortkomingen voor die positie. Ondanks enkele fraaie en belangrijke treffers is het spel van Martens anoniem zeker vergeleken met wat Maher op die positie bracht. Zijn doelpunten verbloemen dan ook het povere spel en niet voor niets hebben trainers als van Gaal en Advocaat Martens altijd op links gezet. Prima en mooie speler maar AZ brengt hij niet op een hoger niveau, neem daarbij dat hij zelf heeft aangegeven zijn contract niet te willen verlengen is alles beter om volgend seizoen al afscheidt van martens te nemen en te werken aan een sterker AZ zoals we dat voor de winterstop overduidelijk waren!

 5. Jeroen

  1 mei 2012 at 21:36

  Boymans: Ik zie liever Benschop vertrekken. Ik denk stiekem namelijk dat Boymans het wel kan gaan redden bij ons. Een beetje een type Koevermans.

  Wildschut: Direct halen. Beerens en Gudmundsson spelen te wisselvallig en concurrentie zal ze goed doen. Denk sowieso dat we twee buitenspelers erbij wel kunnen gebruiken. Nu is het al soms een beetje krap.

  Elm: Verwacht eerlijk gezegd niet dat hij gaat bijtekenen. Ik hoop het wel, maar de kans is erg klein. Het zou voor zijn ontwikkeling overigens beter zijn, want hij speelt hier pas twee seizoenen. Lastige keus voor hem. Hij kan in het buitenland natuurlijk veel meer verdienen, maar de kans is erg groot dat hij op de bank begint. Denk dat het daarom voor zijn ontwikkeling beter is als hij nog een jaar blijft spelen. Dit kan alleen als hij gaat bijtekenen. We laten hem niet gratis de deur uit lopen natuurlijk.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *