AZ verliest tweede plek uit het oog

By
Updated: april 29, 2012

AZ heeft slechte zaken gedaan om de tweede plek in de Eredivisie veilig te stellen. De club uit Alkmaar verloor in De Kuip met 1-0 van Feyenoord.

Later meer.

8 Comments

  1. De echte supporter

    29 april 2012 at 17:21

    Ik ben nu nog helemaal van slag. Wat heeft az slecht, zeer slecht gespeeld. Willen ze aan het eind nog gelijk spelen. Gelukkig is dat niet gebeurd.
    Ik ben er goed ziek van, gelukkig koninginnenacht dan kan ik deze wedstrijd vergeten door de werkng van het bier hahaha

  2. Fortuna

    29 april 2012 at 20:06

    De tweede seizoenshelft is gewoon slecht er zijn teveel wedstrijden verloren waar dat aan licht is een echte afmaker az mist een echte spits als je ziet hoeveel kansen onze spitsen missen dat is niet normaal ,
    je mist ook een stofzuiger type gattuso en een echte keiharde verdediger type terry
    dan is je ballans beter nu heb je teveel voetballers.

    • Mozes

      29 april 2012 at 21:13

      Je kan wel weer de spits de schuld geven maar wees ook even realistisch. Poulsen en Holman hebben niks klaar gespeeld en Gudmundsson was onzichtbaar aan de andere kant.

      Op het middenveld was Martens onzichtbaar en Maher zakte samen met Viergever ver terug. Zo kom je nooit aan voetballen toe want je middenveld en aanval zijn niet met elkaar verbonden. Wat je vandaag miste was een Elm zodat Maher dieper kan staan of je had Maher als controleur moeten neerzetten en Viergever terug in de defensie.

      Naar mijn mening stond AZ dus verkeerd en ligt het niet aan een type Gatusso die je mist. Je mist gewoon 3 basisspelers en daardoor verdween de geroemde blinde combinatiespel.

  3. gerard

    29 april 2012 at 20:42

    Hoe komt het dat we voor de winterstop een perfecte voetbalmachine waren en als we verloren dan het dan doorgaans onverdiend was.

    Mijn conclusie is dat we een perfect middenveld hadden dat niet overlopen werd.
    Diepgang had en een geweldig blok vormde voor de verdediging.
    Er was kortom een geweldige balans tussen kracht en creativiteit.

    Sinds het vertrek van Wernbloom en Maher zijn plaats als aanvallende middenvelder aan Martens heeft moeten afstaan zijn we niet meer zo dominant geweest.
    Als ik nu kijk naar alle wedstrijden van Martens dan blijkt hij vaak anoniem te hebben meegedaan. De wisselwerking die Maher met Holman en Altidore en beerens had is er domweg met martens nooit geweest. Dat het anonieme spel van martens veelal verbloemd wed komt mede door de geweldige treffers die hij in de competitie als in de EL heeft gemaakt maar kijkende naar zijn rol op het middenveld dan vind ik dat dat meer zeer pover is geweest.

    AZ doet er dan ook goed aan zijn sterspeler te verkopen, de motivatie is er niet meer en hij kan zijn stempel op het middenveld niet drukken zoals Maher dat wel bewees te kunnen. Onder van Gaal en Advocaat heeft Martens ook nooit de rol op 10 lang bekleed en dat is me nu wel duidelijk geworden waarom.
    Een zeer goede, technische begaafde speler echter geen echte nr. 10.
    Volgend seizoen Maher weer als aanvallende middenvelder en in zijn rug een sterke controlerende speler zoals Wernbloom die we ondermeer kunnen kopen als we Martens verkopen aan een tijke Russische club!

  4. JeroenH

    29 april 2012 at 21:23

    We hebben de eerste plek verkocht in de winterstop…
    Wernbloom had nooit mogen gaan…. Snik*

  5. rucarni

    30 april 2012 at 10:32

    ik denk gewoon dat 020 het goed heeft gespreeld door interesse te tonen in poulsen en moisander …spelen slecht sinds dien….en dan holman elm en martens al deze spelers willen weg en spelen sinds dien echt als een drama.verbeek had hier eerder op moeten inspelen.het is gewoon een schande voor je eigen suporters als je dit tentoon spreid. wat een stel slappe zakken zeg ,,dat je de club die je groot maakt zo laat vallen door zo slecht te spelen.

  6. Mike

    30 april 2012 at 12:03

    Ik vind wat jullie zeggen onzin Kijk naar Maher en Viergever die jonge heeft nooit zoveel wedstrijden gespeeld ik denk daarom dat dit gewoon vermoeidheid is al mag je dat niet zeggen maar het is gewoon zo de laatste 5 wedstrijden zie je dit gewoon duidelijk.
    Waar ik wel mee eens ben is dat met wernbloom er meer passie en strijd werd geleverd het lijkt nu gewoon dat ze niet 1e of 2e willen worden kijk naar feyenoord hoe die voor deze wedstrijd hebben geknokt

  7. rucarni

    30 april 2012 at 20:47

    ja mike maar hoe verklaar je dan dat de spelers uit de tests allemaal stuk voor stuk top fit blijken te zijn ???
    ik denk echt dat het tussen de oren zit ,,en tevens als je zo veel geld verdiend zou je je benenen uit je lijf moeten lopen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *