Feyenoord – AZ: Beide teams missen hoop basisspelers

By
Updated: april 27, 2012

Niet alleen Koeman, maar ook Verbeek moet flink puzzelen om een goed elftal neer te zetten aankomende zondag. Feyenoord zal het zonder El Ahmadi, Guidetti en mogelijk Fernandez moeten doen. AZ mist mogelijk Moisander en mogelijk Viergever en Beerens. Dat zou betekenen dat AZ met een complete nieuwe achterhoede gaat spelen tegen Feyenoord.

Bij AZ ontbreken Niklas Moisander (geschorst) en Celso Ortiz (knieblessure) sowieso tegen Feyenoord. Mogelijk moet Verbeek zijn hele centrale verdedigingsduo vervangen. “Nick Viergever heeft last van hamstringklachten”, zei de trainer. “Hij heeft vandaag wel de training afgemaakt, maar het is afwachten op een reactie. Op dit moment gaan we er van uit dat Nick de wedstrijd van zondag gaat halen. Toch mogen we geen onverantwoord risico nemen met hamstringblessures, kijk maar naar Nicolai Boilesen bij Ajax.” Ook Roy Beerens is vanwege een enkelblessure mogelijk niet inzetbaar in De Kuip.

Verbeek: “Het is leuk dat Feyenoord weer meedoet om de prijzen. Het is een mooie club. Misschien hebben wij toentertijd iets te rigoureus ingegrepen bij Feyenoord, maar op langere termijn werpt de verjonging wel zijn vruchten af. Jordy Clasie zag ik vaak als B-junior aan het werk, Miquel Nelom en Kelvin Leerdam waren ook nog broekies toen. Drie jaar later staan ze er. Jonge spelers hebben tijd nodig en trainers moeten het lef hebben om ze kansen te geven, dan zijn ze tot veel in staat. Zo doen wij het bij AZ ook.”
Verbeek was erg te spreken over de volwassenheid van zijn eigen ploeg: “Het elftal is in sommige opzichten verder dan in het begin van het seizoen. De selectie wordt mondiger, neemt meer verantwoordelijkheid. Tijdens het partijspel bespraken Nick Viergever en Rasmus Elm tactische zaken, terwijl ook Simon Poulsen en Brett Holman een discussie hadden over de speelwijze. De spelers zetten zelf de puntjes op de i richting Feyenoord.”
“Wat ik verwacht van Feyenoord?”, herhaalde Verbeek. “ Ze hebben zich in Alkmaar aan ons aangepast, maar ik verwacht dat zondag niet. Ronald Koeman heeft er sinds de winterstop voor gekozen om zich niet of nauwelijks meer aan te passen aan de tegenstander. Hij heeft het gelijk aan zijn zijde, want de resultaten spreken voor zich.”

 Verbeek: “In vergelijking met de eerste wedstrijd tegen Feyenoord is er wel wat veranderd. Je kunt merken dat het een lang seizoen is. Het frisse en onbevangene is er wel een beetje af. Dat geldt voor alle ploegen, maar zeker bij ons door ons lange Europese jaar. Wij hebben dit seizoen echter vaker veerkracht getoond op lastige momenten, zoals Udinese-uit. Op moeilijke momenten stonden we er vaak wel.”

 “Alleen Ajax en PSV zijn zeker van Europees voetbal”, zei Verbeek tot slot. “Wij hebben ook alles nog in eigen hand, anderen zijn weer in afwachting. We hebben veel te winnen. Het kan binnen een week beslist zijn. PSV en FC Twente zijn alleen tevreden als ze nog tweede worden, dus er wordt sowieso een club teleurgesteld. Feyenoord, sc Heerenveen en AZ zijn wel gelukkig met een plaatsje in de Europa League. Zo staan de zaken ervoor.”

Geschiedenis

Za 18-11-2006 Feyenoord – AZ 3-2
Wo 30-1-2008 Feyenoord – AZ 2-2  
Za 13-12-2008 Feyenoord – AZ 0-1  
Zo 7-2-2010 Feyenoord – AZ 1-2  
Za 2-4-2011 Feyenoord – AZ 0-1  

 

Bron: AZ.nl / koningvoetbal.nl

4 Comments

 1. Jeroen

  27 april 2012 at 15:50

  Ondanks dat het een zware pot gaat worden verwacht ik wel dat we gaan winnen.. Ik denk 1-2.. Wat jullie?

 2. De echte supporter

  27 april 2012 at 23:22

  Ik denk ook 1-2. Anders zijn ze in amsterdam dit weekend al kampioen

 3. Mike

  28 april 2012 at 11:46

  Ik denk als Viergever niet speelt dat we verliezen maar ik hoop het niet want als we Twee centrale verdedigers missen en daar komt voor terug Klavan en Reijnen dat is toch een stuk minder. Maar als viergever speelt dan hebben we wel een kans dus dan zeg ik ook 1-2 maar als we viergever missen denk ik 2-1 al hoop ik dat niet Sowieso wint er iemand in deze wedstrijd

 4. hAnZ

  28 april 2012 at 21:52

  We zullen het niet kado krijgen in Rotterdam.
  Reijnen speelde afgelopen maandag erg goed in het beloften, dus die komt er wel. Ik ben benieuwd of GJV zondag nog meer spelers uit het beloften gaat opstellen.
  Tja, en dat ze zeer binnenkort een feestje hebben in amsteldorp is wel zeker. Dat is geen verdienste aan hun geweldige spel maar eerder omdat die andere clubs hebben lopen knoeien met relatief simpele partijtjes.
  Jammer.
  Dit seizoen gewoon zorgen dat we 2e worden en Europa ingaan. (Hebben we weer leuke reisjes…..)
  Ben morgen wel benieuwd of er dit keer wel een leuke sfeer op de tribune is.
  Wij zitten in bus 5. En jullie?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *