‘AZ heeft interesse in transfervrije Roorda’ (Update)

By
Updated: april 25, 2012

Bij Heerenveen kan Roorda niet rekenen op een contractverlenging en kan daardoor deze zomer gratis de deur uitlopen. NEC zou al met zijn zaakwaarnemer hebben gesproken, maar volgens hem heeft ook AZ zich gemeldt.

“We praten met verschillende clubs. We kijken wat het beste voor hem is. Roorda moet op zijn leeftijd elke week spelen. U noemt het een NEC’tje dat hij naar Nijmegen gaat, ik zeg dat er ook nog iets is als een A tot Z’tje,” aldus de zaakwaarnemer.

Het maakt Heerenveen allemaal niet uit dat de speler in contact is met andere clubs. “Wij weten nog niet wat Geert gaat doen. Wij gaan, zoals bekend, niet met hem door. Hij heeft dus het recht om met elke club te praten.”

Update: Geert Arend Roorda speelt vanaf volgend seizoen bij NEC. De middenvelder komt transfervrij over van sc Heerenveen en heeft een contract tot de zomer van 2014 ondertekend.

7 Comments

 1. Jeroen

  25 april 2012 at 22:06

  Leuk en aardig dat de speler gratis is, maar wat moeten wij ermee? Als hij niet goed genoeg is voor Heerenveen, is hij dan wel goed genoeg voor AZ? Wat vinden de voetbalkenners??

 2. rucarni

  26 april 2012 at 11:53

  mee eens jeroen niet aan beginnen weer zn speler erbij die het nooit gaat redden zelfde als toen de aankoop van benschop,,steeds kansen krijgen van verbeek maar gewoon niet goed genoeg.

 3. Mike

  26 april 2012 at 15:19

  Nou ik ben er niet mee eens ik vind Roorda een echt goeie speler en als hij transfervrij is waarom niet. Als ik AZ was zou ik het meteen doen als je hem gratis kan ophalen alleen heb ik toch liever Hendriksen alleen die zullen ze vast niet ontdekken bij AZ ze zitten een beetje te slapen (al weer) dit is een echte perfect vervanger voor Elm en ik denk dat we er niet veel slecht op worden. Word een beetje moedeloos van Steward want als Veldmate wilt kopen waar zit je verstand en dit zal vast weer veelste lang duren en dan gaat Roorda naar een andere club.

 4. rucarni

  26 april 2012 at 17:56

  dit lees ik net …………..

  Geert-Arend Roorda draagt komend seizoen het shirt van NEC. De 24-jarige middenvelder komt over van SC Heerenveen. Roorda tekent in Nijmegen een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar, meldt De Telegraaf.

  • Jeroen

   26 april 2012 at 19:23

   Tja te laat dus… staat ook al op voetbalprimeur.nl

 5. gerard

  26 april 2012 at 19:25

  Helaas niet het niveau voor een topclub als AZ!

 6. Geert

  27 april 2012 at 11:34

  Roorda schijnt al rond te zijn met NEC. Bij Excelsior speelde hij erg goed, bij Heerenveen heeft hij het helaas nooit waar kunnen maken…. Toch denk ik dat deze speler veel potentie heeft. Als hij onder Pastoor goed speelt bij AZ, speelt hij over 2 jaar bij Twente…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *