UPDATE: ‘ADO Den Haag wil Boymans huren van AZ’

By
Updated: april 27, 2012

Ruud Boymans speelt zijn wedstrijden volgend seizoen mogelijk in het shirt van ADO Den Haag. De club van trainer Maurice Steijn heeft al contact gehad met AZ over de mogelijkheid de aanvaller een jaar te huren.

De 22-jarige Boymans maakte afgelopen zomer de overstap van VVV-Venlo naar AZ, in Alkmaar moet hij echter genoegen nemen met een rol op het tweede plan. Dit seizoen kwam hij niet verder dan zeven officiële wedstrijden in het eerste team, waarvan vier als invaller. ADO ziet de komst van Boymans wel zitten, in Den Haag moet hij de nieuwe aanvalsleider worden, meldt het Algemeen Dagblad.

Door de aanwezigheid van Jozy Altidore en Charlison Benschop lijkt Boymans ook volgend seizoen geen hoofdrol te krijgen bij AZ, de spits heeft volgens de ochtendkrant wel oren naar een tijdelijke overgang. Hij ziet niets in een definitief vertrek, Boymans heeft er alle vertrouwen in dat hij na een verhuurperiode terug kan komen als eerste spits.

Naast Boymans wordt ADO al lange tijd gelinkt aan Rydell Poepon. De spits van De Graafschap is nog altijd in beeld, maar het is lastig om het financiële plaatje rond te krijgen. Ook de naam van Daniël de Ridder is gevallen, hij heeft inmiddels al een gesprek gehad met de clubleiding. ADO zoekt hard naar versterkingen voor de voorhoede, mede door het aanstaande vertrek van huurling John Verhoek.

Update: ADO Den Haag-commissaris Paul Beyersbergen heeft bevestigd dat zijn club in contact is getreden met AZ om de komst van Ruud Boymans te bespreken. “Aangezien hij niet veel speelt bij AZ hebben wij weer interesse”, legt Beyersbergen uit aan Omroep West. “Wij hebben al contact gehad met AZ en gevraagd naar de status van Boymans. AZ is momenteel bezig met een nieuwe spits en daar is de situatie van Boymans nu afhankelijk van. AZ wil echter niet verhuren.”

Update 27/4: AZ en ADO gaan volgende week om de tafel om een overgang van de spits te bespreken. In eerste instantie zal het gaan om een huurovereenkomst, maar verschillende bronnen sluiten een complete overgang niet uit. Dit is overigens een signaal dat Armerteros van Heracles zo goed als zeker volgend seizoen in Alkmaar speelt. AZ zou namelijk alleen zaken willen bespreken als er een nieuwe spits aangetrokken zou worden.

De spits zelf liet op zijn Twitter-pagina doorschemeren open te staan voor een overgang naar Den Haag. “Ik lees over de interesse van ADO. Leuk dat de mensen mij nog niet vergeten zijn”, tweette hij.

Bron: Voetbalprimeur.nl

12 Comments

 1. Mike

  25 april 2012 at 15:41

  Verkoop Hem !!!!!!!!!!!!!!!!!! en haal een echte spits van het kaliber N’doye ofso

 2. Jeroen

  25 april 2012 at 18:54

  Boymans wordt de nieuwe Koevermans!! We moeten hem alleen even de tijd geven. Denk dat een verhuur periode dus erg goed is. Zo kan hij ervaring op doen en is hij er klaar voor als Altidore weer vertrekt. Want die is toch wel goed bezig de laatste tijd. Ik verwacht volgend seizoen een hoop van onze Amerikaanse spits.

 3. Mike

  25 april 2012 at 19:05

  heb ik het goed gelezen een nieuwe Spits !!!!!!!!!!!!!!!!!! JES hopelijk een knappe spits en Boymans verkopen

 4. Jeroen

  25 april 2012 at 19:22

  Ahh je had al een update gedaan!! goed bezig!! Ik heb alleen geen idee met welke spits AZ bezig is. Mocht er een nieuwe spits bijkomen dan verwacht ik dat Benschop gaat vertrekken. Daar heb ik overigens geen moeite mee hoor 😉

  • Mike

   26 april 2012 at 15:08

   volgens mijn zijn ze bezig met Armentros van Heracles 😉

   • Jeroen

    26 april 2012 at 15:11

    Moeten we daar dan zo blij van worden? Wederom weer geen echte kilker voor het doel

 5. gerard

  25 april 2012 at 20:16

  Yep, Benschop heeft volgens mij de minste potentie daar hoeft AZ geen spijt van te hebben als ze hem laten gaan! Boymans zou ik toch achter de hand houden.

 6. rucarni

  26 april 2012 at 11:51

  een verhuur pirode van uiterlijk een jaar zou boymans wel goed doen denk ik.
  maar kom op jongens we zijn wel erg snel teverenden hoor az heeft een top spits nodig maar zo als het er nu voor staat gaan we volgend jaar weer mee doen om de 12e 13e plek hoor want ze gaan uitverkoop houden en de nieuwe spelers moeten weer eens eerst wennen of zijn niet eerste elftal waardig ,,hoop dat ik er naast zit hoor maar ben er zeker bang voor.
  vindt trouwens dat Stewart echt niet goed bezig is door spelers zo goedkoop te verkopen en mindere spelers terug te kopen……. en benschop mag van mij ook weg hoor die is nooit eerste elftal waardig geweest en heeft toch wel zijn kansen verspeeld vind ik.

 7. rucarni

  26 april 2012 at 23:35

  Armentros vind ik een redelijke spits hoor inderdaad geen killer maar beter als boymans en benschop dusssssss Armentros halen en evengoed een top spits erbij

  • Jeroen

   27 april 2012 at 15:39

   Nu AZ en ADO aan het onderhandelen zijn, lijkt het erop dat Armenteros dus naar AZ komt. Wij zouden namelijk alleen gaan onderhandelen als we zekerheid hadden over een mogelijke vervanger.

 8. Mozes

  28 april 2012 at 00:00

  AZ heeft na vertrek van Holman nog maar 1 links buiten, 1 rechtsbuiten en maar liefst 3 centrale spitsen.

  Armenteros speelt niet zo lang als centrale aanvaller. Ook Verbeek gebruikte hem als vleugelspeler. In de rol van Holman zou hij dat goed kunnen maar ik zie liever WIldschut op die plek. Alleen al vanwege die snelheid en zijn lengte. 1.88 en wij kunnen lengte goed gebruiken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *