Donk en Agustien willen niet terug naar AZ

By
Updated: december 19, 2008
Donk en Agustien willen niet terug naar AZ

Donk en Agustien zijn sinds afgelopen zomer beide verhuurd aan Engelse clubs. In een interview met Elf Voetbal kijken ze naar de toekomst en concluderen ze uiteindelijk dat ze beide niet terug willen naar AZ.

Donk

Na een aantal basisplaatsen bij West Bromwich Albion zit hij inmiddels op de bank. Toch kijkt hij met een positief gevoel terug naar zijn overstap. “Er was voor mij weinig perspectief bij AZ. Ik had vorig seizoen de laatste vier, vijf maanden al op de bank gezeten en daar dreigde het opnieuw op uit te draaien. Via mijn zaakwaarnemer is het vervolgens snel gegaan. Ik hoefde niet te twijfelen. Ik bedoel: dit is de Premier League. Hier wil iedereen spelen,” aldus Donk. Toch moet hij niet te hard van de daken schreeuwen, want op dit moment staat zijn club laatste in de Premier League.

Agustien

Agustien verruilde afgelopen zomer AZ voor Birmingham City. De club die uitkomt in het Championship (1 niveau onder de Premier League). “De sfeer is hier prachtig. Ons stadion staat midden in de wijk, het publiek leeft heel erg mee. Handtekening uitdelen, voor en na de wedstrijd. Ik geniet met volle teugen. In Nederland werd er veel gehamerd op discipline en is men heel kritisch. Hier is het relaxed. Heb je een petje op? Rijd je een dure auto? Ze vinden het prima. In Nederland beginnen ze dan meteen te zeuren. Ik had Premier League kunnen spelen, maar ik wil niet tegen degradatie knokken. Liever met Birmingham promoveren en dan het hoogste niveau ontdekken. Birmingham heeft een optie tot koop voor drie seizoenen, dus ik hoop dat ze me hier willen behouden. Voorlopig hoef ik niet terug naar Nederland,” aldus Agustien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *