Nieuwe AZ Logo

By
Updated: april 23, 2012

”Logo AZ staat ter discussie”

Deze kop las ik begin vorig jaar in het AD en ik ben gelijk gaan praten met andere AZ supporters. De mening waren verdeeld zoals altijd maar ook bij de mensen die het huidige logo willen behouden hoor je twijfels. Zij vinden het ook niet mooi maar zijn er ondertussen aan gehecht geraakt.

In het rubriek ”Vragen aan de directie” zegt Gerbrands het volgende.

,Het is overigens in mijn periode bij AZ nog nooit voorgekomen dat we het logo wilden veranderen. Na gesprekken met de supportersvereniging concludeerden we dat het huidige logo een bepaalde traditie met zich meebrengt. Toen wilden we het dus houden”

Maar hij zei ook

,,Ik wil dat graag voorleggen aan de Stichting Continuïteit AZ die het vetorecht hebben hieroiver. Het lijkt me mooi om de mogelijke wijziging van ons logo nog dit jaar te bespreken.”

Dit waren teksten van begin 2011 en ik ben me gaan afvragen hoever deze ontwikkeling nu zijn. Die vraag heb ik dan ook maar rechtstreeks aan de heer Gerbrands gesteld en tot mijn verbazing kreeg ik snel reactie. Informeel zijn de gesprekken natuurlijk al een tijdje gaande maar het is nog niet besproken tijdens een officiële vergadering. AZ wilt dat ook supporters met meer ideeën komen.

Persoonlijk ben ik een felle voorstander van verandering en ik denk dat het de imago van AZ veel goed zal doen. Het hoeft van mij absoluut niet modern en hip te zijn, integendeel. Doe mij maar het mooie wapen van Alkmaar met kleine aanpassingen.

Een oproep aan alle creatievelingen met een AZ hart!

Denk jij te weten hoe onze nieuwe logo eruit moet komen te zien? Voeg dan een link naar je ontwerp hieronder toe zodat we daar allemaal over kunnen meepraten. Meld ook in je post waarom je voor dat ontwerp hebt gekozen. Mocht je niet zo creatief  zijn geef dan vooral je mening en spoor andere AZ supporters aan om hier mee te komen praten.

Zodra alle ontwerpen binnen zijn zal ik ze overhandigen aan de heer Biesheuvel die de agenda beheert van de stichting.

15 Comments

 1. Alcmaria

  21 april 2012 at 14:11

  LET OP: Tot 4 Mei kan je een ontwerp insturen.

  Tussen 4 Mei en 11 Mei krijg je de kans om een top3 samen te stellen. De meeste stemmen gelden en die 3 zullen we overhandigen aan het bestuur.

 2. Jeroen

  21 april 2012 at 14:15

  Mocht je een ontwerp niet op Internet kunnen zetten dan kan je deze ook mailen. Wij zullen ze dan op deze pagina zetten.

  Ik ga zelf ook een logo ontwerpen. Zal deze in de loop van de week op de site zetten.

 3. Bram

  21 april 2012 at 15:31

  Wat simpele ruwe voorbeelden van een mooi en loyaal logo van de regio’s:

  http://dimmickdesign.nl/AZ/AZ_1.jpg

  http://dimmickdesign.nl/AZ/AZ_2.jpg

  http://dimmickdesign.nl/AZ/AZ_3.jpg

 4. Alcmaria

  21 april 2012 at 15:43

  Bram,

  Een kleine uitleg helpt altijd om je ontwerp aan de man te brengen. Waarom heb je bv gekozen voor 2 schilden met elk 1 letter, ipv 1 schild met 2 letters?

  Leuk dat je gelijk van start bent gegaan!

  • Bram

   21 april 2012 at 15:47

   Hmm ja miss handig. Ik had even in een minuut 3 van die dingen snel in elkaar gedouwd xd.

   Maar ja het is een samenvoeging van de wapens van de 2 regio’s die AZ claimed Ik had waar ik de wapen details heb weggelaten natuurlijk 1 wapen kunnen kiezen aangezien ze de zelfde vorm hebben. Maar het zijn wat ideeën waar op verder gebouwd kan worden.

   • Jeroen

    21 april 2012 at 15:52

    Leuk dat je direct bent begonnen. Zelf had ik het eerste design ook een beetje in mijn hoofd zitten. Ik zal die van mij deze week uploaden.

    • Bram

     21 april 2012 at 15:54

     Wilde je iets van scratch gaan doen of met bestaande onderdelen werken ?

     In mijn omgeving is sins het eerst bericht veel over het logo gesproken. Meerderheid is tevreden met de huidige maar zouden wel weer de namen Alkmaar Zaanstreek er trug in willen..

     Ook een beetje verwoording van de tekst in de krans

     • Jeroen

      21 april 2012 at 15:58

      Ik had het idee om het huidige alkmaar zaanstreek logo te gebruiken en dan de toren wat meer naar de achtergrond te werken en daar het AZ logo in te verwerken. Niet rond, maar het huidige schild opsplitsen in rood en wit met de zwarte letters van AZ.

     • Alcmaria

      21 april 2012 at 16:05

      Een verwijzing naar Zaanstreek zou inderdaad wel gepast zijn. AZ wilt ook weer vooral de regio in dus dit zou dan het moment kunnen zijn om die verwijzing erin te krijgen.

 5. Mike

  21 april 2012 at 16:11

  Mooi dat jullie er al hard mee bezig zijn !!!! Mijn Complimenten ga zo door Jongens !!!!
  Ik ga ook ff kijken of ik een mooie ontwerp kan maken.

 6. Jeroen

  21 april 2012 at 16:13

  Alle credits naar Alcmaria die dit heeft opgezet 🙂 fanvanaz.nl is zo een mooi middel om te helpen.

 7. Bram

  21 april 2012 at 16:14

  Dat klinkt er mooi ben benieuwd wat je er van maakt! Eerlijk gezecht is dat logo ook wel wat mooier dan het huidige.. een beetje modern is het.

  Ja ik kom zelf uit de Zaanstreek mij zou het niet heel veel uitmaken of er regio’s in komen. Als er het maar duidelijk AZ is. Al vinden sommige het wel jammer dat vooral in de pers nooit meer wordt gesproken van de zuid regio van de club 😛

 8. Alcmaria

  21 april 2012 at 16:26

  Ze zijn heel actief bezig door heel Noord Holland dus ook het zuiden. In samenwerking met Rabobank zijn ze al flink bezig. Ik ben wel van mening dat het AZ logo vooral Alkmaar en Zaanstreek moet zijn. Tradioneel zijn dat onze wortels.

  Mooie takken aan de boom zijn altijd fijn maar de wortels zijn het belangrijkste.

  • Bram

   21 april 2012 at 16:42

   Ja daar heb je zeker gelijk in ! We merken wel wat het wordt! misschien pakt iemand mijn idee op. of krijgt hij daardoor inspiratie.. ben benieuwd!

 9. Zaandammer

  8 juni 2012 at 19:37

  Laten jullie dat logo maar lekker richten op de regio Kennemerland/Alkmaar…
  Die toren in wapen van Alkmaar bijvoorbeeld, dat zou je mooi kunnen op nemen in een nieuw logo, want het huidige AZ logo vind ik nog lelijker dan de huidige Ajax ‘smurf’ haha
  Een nieuw logo zal AZ goed doen, dus waarom ook niet gelijk een nieuwe naam?
  F.C. Alkmaar klinkt wel goed 😛

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *