Vebreek: ‘Komende vier wedstrijden winnen’

By
Updated: april 21, 2012

Morgenmiddag krijgt AZ bezoek van VVV-Venlo. Een uitgelezen moment om de wrange nasmaak van de laatste twee duels weg te spoelen. “We hebben afgesproken om de komende vier wedstrijden te winnen.”

“Deze week heb ik her en der individuele gesprekken gevoerd”, zei Verbeek. “Het was een teleurstellende week, maar we staan er positief op. De testen wijzen uit dat we fysiek prima in orde zijn. Dat is een geruststelling. Twee keer verliezen we punten terwijl we het zelf beter hadden moeten uitspelen. We vergaten tegen FC Twente en PSV de wedstrijd te beslissen. Dan krijg je het deksel op de neus. Het was niet dat we niet goed voetbalden of dat we niet streden.”

“Rasmus Elm en Brett Holman hebben nergens meer last van”, was Verbeek opgetogen. “Alleen Niklas Moisander heeft wat last van zijn bovenbeen, daarom vertrok hij eerder van de training. Maar we hebben het nog steeds onder controle.”

Verbeek: “Tegen VVV kunnen we onszelf een plezier doen door te winnen. Dan hebben we ook weer een positiever doelsaldo. Europees voetbal hebben we nog in eigen hand. We hebben afgesproken om de komende vier wedstrijden te winnen, dan worden we tweede. Ondertussen weet iedereen het programma wel. Feyenoord moet bijvoorbeeld ook nog naar Heerenveen. Daar worden sowieso punten verloren om Europees voetbal.”

Verbeek: “Voor dit seizoen had iedereen zijn vingers afgelikt als we wisten dat we na 30 wedstrijden op deze positie zouden staan. Nu we er nog zo riant voor staan, moeten we onszelf daarvoor belonen. Te beginnen met een overwinning tegen VVV.” Bron: AZ.nl

3 Comments

 1. KeesK

  21 april 2012 at 15:34

  Ik prijs Verbeek als het hem lukt om de klassieke AZ eindfase-dip om te buigen naar vier overwinningen uit de laatste vier. Het zou voor mijn gevoel een unicum zijn. Ik hoop er wel op maar reken er niet op.
  Groeten vanaf een zonovergoten Griekse berg zonder goede internetverbinding (nu even een reactie via de smart phone…)

  • Jeroen

   21 april 2012 at 15:56

   Ha KeesK 🙂 Alles goed daar in Griekenland?

   Gezien je aantal comments is het goed te zien dat je wat last hebt van een slechte verbinding 😉

   Ontopic: Als we een goed gevoel willen overhouden aan dit seizoen dan moeten we zeker als tweede eindigen. Dit geeft een ticket voor de voorronde van de CL en dat voelt toch wel als een prijs. Gezien het resterende programma denk ik zeker dat het wel mogelijk is. Feyenoord uit is lastig, maar ik denk zeker dat we die kunnen hebben. Ondanks dat Guidetti alweer denkt dat Feyenoord met 4-0 gaat winnen van AZ 😉 NEC uit en Groningen thuis moet met dit team toch zeker wel 6 punten opleveren. Of ben ik nu weer te optimistisch?

   • Mike

    21 april 2012 at 16:04

    Ben het met je eens dit is voor ons een geweldig seizoen als we 2e worden is het gewoon een prijs als je 3e of 4e word hebben we denk toch wel een beetje een kater in Alkmaar het best voetbal spelen maar eigenlijk niks beter dan vorige jaren alleen is het wel on ze doel dus zo erg zal het niet wezen. Ik hoop dat het lukt maar het word nog wel Moeilijk met Feyenoord en NEC uit

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *