Ajax komt ‘gentlemen’s agreement’ niet na en aast op talenten van concurrenten

By
Updated: april 20, 2012

De club uit Amsterdam heeft zich niet geliefd gemaakt bij de andere clubs uit de Eredivisie. Ajax zou tegen alle afspraken in jacht maken op de talenten van concurrenten om zo hun jeugdopleiding vol te stoppen. Ajax is zich natuurlijk van geen kwaad bewust.

Diverse jonge voetballers verhuizen van de ene naar de andere club en daar zijn velen in het betaald voetbal ongerust, teleurgesteld of boos over. Dat meldt de Volkskrant. Met name Ajax is de laatste tijd bezig de jeugdopleiding te versterken en probeert daartoe actief om talenten naar Amsterdam te halen. Voor volgend seizoen heeft Ajax zich al verzekerd van de komst van spelers van FC Utrecht, Sparta Rotterdam, PSV, AZ en sc Heerenveen.

Onder hen zijn jongens van dertien en veertien jaar oud. Spelers tot zestien hebben geen contract en derhalve is een overstap niet verboden, maar desondanks reageren andere clubs verbolgen. De topclubs in Nederland hebben een gentleman’s agreement en het lijkt erop dat de heersende opvatting is dat dit geschonden wordt door Ajax.

FC Utrecht ziet Ché Nunnely (13) en Guido Janssen (15) naar Ajax vertrekken. “De contacten zijn niet correct verlopen”, hekelt technisch directeur Foeke Booy. “De jongens zijn eerder benaderd dan afgesproken. Als het goed is, belt een hoofd opleidingen eerst met zijn collega. Bij ons wist Henny Lee van niets. Ajax pretendeert zo’n goede opleiding te hebben, maar ze lopen alleen te shoppen. Ze hebben maling aan alles en slaan afspraken in de wind. Als je ze daarop aanspreekt, weten ze niet waarover je het hebt. Of ze vaardigen naar een regulier overleg een coördinator van de onderbouw af.” AZ verliest aanvaller Ezra Walian (14) aan Ajax. “Ook dat is niet netjes gegaan”, aldus technisch directeur Earnest Stewart. “Ik heb nog geprobeerd hem te behouden, maar dat had geen zin meer.” Bron: Voetbalzone.nl

One Comment

  1. rucarni

    21 april 2012 at 12:45

    een boycot voor 020

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *