AZ wederom in categorie II geplaatst door KNVB

By
Updated: april 16, 2012

AZ is door de licentiecommissie van de KNVB per heden opnieuw ingedeeld in categorie II. Ook tijdens de vorige drie meetmomenten in 2011 (maart, juli en december) behoorden de Alkmaarders tot deze categorie.

“We hebben nu het plan klaarliggen om met de club in een nieuwe fase te komen”, reageert Directeur Algemene Zaken Toon Gerbrands. “De fundamenten van het nieuwe AZ zijn gelegd: de financiën zijn op orde, het contract van onze hoofdtrainer is verlengd, we hebben transferafspraken voor de komende jaren gemaakt en we verhuizen over twee jaar naar een nieuw trainingscomplex. Het uiteindelijke grote doel is om ooit met een spaarpotje in categorie 3 van de KNVB te komen. Daar hopen we over drie jaar in de buurt te zijn.”

Licentiesysteem

De categorisering van clubs is onderdeel van het licentiesysteem van de KNVB. De financiële situatie van de clubs wordt door middel van een puntensysteem drie keer per jaar beoordeeld. Clubs worden per rapportagemoment op basis van het gescoorde puntenaantal in drie categorieën ingedeeld. De gezondste clubs komen in categorie III, de clubs die onder een bepaald aantal punten scoren komen in categorie I. Bron: AZ.nl

One Comment

 1. hAnZ

  17 april 2012 at 12:34

  Nog steeds geen uitspraken over de geplande uitbreiding van het stadion. Ik had ergens opgevangen dat het een voorwaarde was die GJV had gesteld om bij te tekenen.
  Maar evengoed een prima prestatie van AZ hoor;
  De finaciën op orde. Met een piepklein budgetje zo ver komen in de competitie en Europa. Een prima jeugdopleiding. Een hoofdsponsor die er 5 jaar bijtekent.
  Ik hoop van harte dat Toon ook nog een paar jaartjes blijft.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *