‘Ajax wil Moisander overnemen van AZ’

By
Updated: april 16, 2012

Ajax is voornemens om zich komende zomer fors te gaan versterken. AZ, sc Heerenveen en NEC mogen een belletje verwachten voor respectievelijk Niklas Moisander, Luciano Narsingh en Lasse Schöne.

Ajax is op weg naar de landstitel en dus directe deelname aan de Champions League. Na de kater van dit seizoen willen de Amsterdammers volgend jaar de poulefase wel overleven. In het kader daarvan moeten Moisander, Narsingh en Schöne naar de ArenA komen, meldt De Telegraaf.

De 26-jarige Moisander is bij AZ uitgegroeid tot één van de beste centrale verdedigers van de Eredivisie. Bij Ajax moet de Fin de opvolger worden van Jan Vertonghen, die na dit seizoen vermoedelijk richting Engeland trekt. Het contract van Moisander loopt door tot medio 2014. Bron: Voetbalprimeur.nl

14 Comments

 1. Jeroen

  16 april 2012 at 10:29

  Beste verdediger van de Eredivisie?? haha nou dat is echt niet zo. Viergever vind ik een stuk beter. Laat Moisander dus maar lekker voor 5 miljoen vertrekken naar Ajax.

 2. hAnZ

  16 april 2012 at 12:27

  Als we zo op de maandagavond naar jong AZ staan te kijken heb ik het volste vertrouwen in de opvolgers. Thomas Lam, Milan Hoek en Giliano Wijnaldum staan dan prima te spelen.
  Dus Bye bye Niklas, bedankt voor jouw diensten.

  Alleen wie wordt dan aanvoerder…?? Jullie een suggestie?

  • Jeroen

   16 april 2012 at 13:08

   Viergever? Denk dat hij dat wel kan. Zal ook een motivator zijn om nog even te blijven denk ik.

 3. Geert

  16 april 2012 at 13:47

  Viergever zou inderdaad een goede aanvoerder zijn voor AZ. Moisander mag van mij ook vertrekken, maar liever niet naar Ajax. Ik hoop dat hij naar het buitenland kan.

 4. Geertje Q.

  16 april 2012 at 15:24

  Wat een negatieve reakties allemaal. Moisander is een goede centrale verdediger met overzicht, hier en daar een verkeerde pass en een kaart, maar ja, welke centrale verdediger heeft dat nou niet?

  Het liefst zie ik hem blijven, in ieder geval niet naar Ajax, weer een AZ man die om zeep wordt geholpen, dat is voor onze club niet goed. Ga liever naar Engeland of als je het leuk vindt naar Rusland.

  • Jeroen

   16 april 2012 at 20:15

   Geertje, ik denk dat de meeste mensen wat negatief over Moisander zijn geworden omdat hij eigenlijk al maanden loopt te zeuren dat hij wil vertrekken. Hij had er zelfs over nagedacht om een arbitragezaak te starten omdat hij niet mocht vertrekken naar PSV aan het begin van dit seizoen. Dus ondanks dat het een aardige speler is, snap ik heel goed dat de meeste mensen wat negatief over hem zijn.

 5. vvdne

  16 april 2012 at 16:16

  Gun Moisander zijn transfer. Maar aub niet naar Amsteldorp.
  We hebben nog wat aanwas, dus dat hoeft absoluut geen probleem te worden voor AZ. Maaruh, een nieuwe aanvoerder? Tja laten we eerst de transfers maar afwachten. Hou m’n hart vast. Hopelijk kunnen we met al het geld wat mooie versterkingen halen.
  We hebben straks nog een vleugelverdediger nodig, een vleugelspits die elke wedstrijd scoort. Afhankelijk van de mogelijkheden een spits (benschop bedanken we) Op het middenveld zullen we versterking nodig hebben. En we hebben sowieso twee spelers nodig die elk doodspelmoment omzetten naar een angstig moment voor de tegenstander…
  Verder baal nog steeds van PiSVee

 6. rucarni

  16 april 2012 at 18:24

  moisander gewoon verkopen……MAAR NIET NAAR DIE K JODEN haat die gasten met hun arogante koppen. dus wel verkopen maar niet naar 020.
  trouwens az is van hun schulden af dus verkopen naar het buitenland voor 5miljoen.
  opvolgers staan al klaar en dan eens kijken naar een top spits.

 7. JeroenH

  16 april 2012 at 18:37

  Laat hem maar gaan en idd niet naar 020..
  Ze nemen al te veel van ons over, zelf de titel….

  En nieuwe aanvoerder?
  Als Elm blijft zeg ik Elm, hij is de rust zelve.

 8. De echte supporter

  16 april 2012 at 18:40

  Berkopen ja prima, maar niet naar de concurrentie binnen nederland. Hij mag weg maar buiten nederland dus graag.

 9. AZ Brabant

  16 april 2012 at 19:15

  Moisander verkopen voor een mooi bedrag,ook als het AJAX is,Moisander is niet zo goed als men zegt.
  Degene die hem zo goed maakt is Viergever,Viergever is de beste verdediger van de eredivisie.
  Viergever aanvoeder volgend seizoen en voor nog een paar jaar langer vastleggen,is vanaf na het EK de laatste man van Oranje.

 10. NHN

  16 april 2012 at 19:53

  Moisander verkopen voor een mooi bedrag,behalve als het dat GEILE NULTWINTIG is,Moisander is niet zo goed als men zegt.
  ……..

  Als die joden aankloppen, moet je het onderhandelen aan Toon overlaten. Die verkoopt ‘m uiteindelijk voor een veel te hoge prijs,of poeiert ze af.
  Of Moisander heeft ballen,respecteert AZ en zijn supportrers en vetrekt gewoon naar het buitenland (de kans dat hij vertrekt acht ik toch 100%).
  Maar ik vertrouw ‘m niet helemaal.

 11. Jeroen

  16 april 2012 at 20:10

  Laten we even eerlijk zijn… Wie pakt de meeste gele en rode kaarten van AZ? Wie maakt er zo nu en dan wel eens een foutje achterin waar een doelpunt uit komt? Afgelopen weekend tegen PSV speelde hij vrij goed, maar over het algemeen ben ik niet zo gecharmeerd van Moisander. Het is een aardige speler, maar meer ook niet. Dus wat mij betreft mag hij naar Ajax gaan voor een mooi bedrag. Hij is namelijk zeker niet de beste verdediger van AZ en al helemaal niet van de Eredivisie. Daarnaast loopt hij al vanaf het begin van dit seizoen te zeiken dat hij weg wil… dus voor 5 miljoen mag hij naar elke club vertrekken.

 12. Peejee

  17 april 2012 at 08:35

  Niklas Moisander is inderdaad niet de verdediger die Ajax denkt of hoopt te kopen. Hij is zeker een hele knappe kaartenpakker en maakt net even te veel ‘moisandertjes’ per jaar.Met alle respect, hoor maar hij kan in de verste verte niet in de schoenen van Jan Verthongen staan. Ik kan het bijna niet uit mijn strot krijgen maar Verthongen is een echte topverdediger zoals er maar weinig in Europa rond lopen. Lichtpuntje zal zijn dat 020 meer punten gaat verspelen komend seizoen dan ze lief is. Dankzij de ‘Moisandertjes’ van vriend Niklas.Voordeel is wel dat AZ 5 mio rijker is ( dat zal hij toch wel opbrengen?) en definitief uit de financiele zorgen komt. Met Thomas Lam is de opvolger toch al in huis dus qua verdediging is er niks aan het handje. Als Elm vertrekt, dat is pas erg!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *