Verbeek: ‘Ver beneden ons niveau gespeeld’

By
Updated: april 15, 2012

AZ heeft de nederlaag zaterdag bij PSV (3-2) volgens trainer Gertjan Verbeek geheel aan zichzelf te wijten. De coach van de Alkmaarders was na afloop hard in zijn oordeel.
“We hebben ver beneden ons niveau gespeeld. We zijn te weinig aan ons eigen spel toegekomen”, bromde Verbeek. “Dit is wel een deceptie, we hebben het onheil over onszelf afgeroepen.”

AZ verspeelde in het laatste kwartier een 2-1-voorsprong. Woensdag tegen FC Twente moest het elftal van Verbeek in blessuretijd de gelijkmaker incasseren (2-2). “Ik zal de ploeg nu uit een wak moeten halen, dat lijkt me logisch na twee van zulke wedstrijden. We hadden zes punten kunnen hebben, maar het is er maar één geworden.”

Verbeek wil de titel echter nog niet opgeven. “Zoals ik al zo vaak heb gezegd: zolang je in de laatste wedstrijd niet 4 punten nodig hebt, kan het nog steeds.”

8 Comments

 1. De echte supporter

  15 april 2012 at 16:30

  Verbeek droom lekker over het kampioenschap maar die gaat naar ajax. Je had niet altidore moeten wisselen, daarmee verdween een mooi aanspellpunt. Verder moet dan idereen weer wennen dat benschop erin staat. Hij is een andere speler. Ik blijf die wissel niet begrijpen. Daarmee is het puntenverlies ingezet.

 2. gerard

  15 april 2012 at 20:43

  Je ziet dat Holman, Elm en zelfs Altidore geen echte vervangers hebben en dat heeft AZ genekt. Verder hebben we wel mazzel dat Twente gelijk heeft gespeeld.
  Volgende week tegen VVV een mooie uitslag neerzetten en proberen het doelsaldo flink uit te breiden met Marcellis en de bovenste drie er weer bij en tegen Feijenoord afstand nemen voor plek 2 en dan heel, heel, heel mischien dat Ajax (dat tegen de Graafschap ook afschuwelijk speelde het nog tegen clubs als Groningen, Twente, Vitesse enkele puntjes laat liggen.

 3. hAnZ

  16 april 2012 at 07:19

  Tja GJV, ’t is wel erg makkelijk het elftal aan te wijzen als schuldige, maar zelf was je ook lekker bezig. Die onbegrijpelijke wissel van Altidore bijvoorbeeld. De enige reden zal een blessure zijn geweest.
  Als ik in de schoenen van die Benschop zou staan en ik het halve seizoen op de bank had gezeten, had ik die 20 minuten speeltijd mijn ballen uit de broek gelopen. Al was het alleen maar om me een basisplaats te bewijzen.
  Kan iemand me vertellen wat die man nou doet bij AZ?
  Ook lijkt het wel of Esteban na het Wesley incident mentaal is ingestort. De meest lullige ballen laat ie glippen sinds die K wedstrijd.

  Nou maar hopen dat AZ niet nog eens in de nacompetitie gaat voor die plek in Europa.

 4. wilwaa

  16 april 2012 at 09:08

  De wissel die het slechtste uitpakte vond ik die van Elm voor Klavan, waardoor Viergever op het middenveld ging spelen. Achterin was de rust en de goede opbouw weg en Klavan had helemaal geen grip op Lens (zie 2e goal). Hij had in plaats van Elm een middenvelder moeten brengen, bijvoorbeeld Johansson. Hier ging het wat mij betreft vooral mis. Daarna Altidore er nog uit, hij was een beetje onzichtbaar maar Benschop was helemaal niks.

 5. Geert

  16 april 2012 at 13:50

  Hij had gewoon Falkenburg kunnen brengen in plaats van Elm. Johansson heeft nog geen wedstrijd gespeeld voor AZ en hij is verdediger.

 6. Jeroen

  16 april 2012 at 13:58

  Ik heb nog steeds een kater van die wedstrijd. We waren goed bezig en laten alles uit onze handen glippen enkele weken voor het einde.

  Wat betreft Benschop heeft hAnZ helemaal gelijk. Als je als invaller in het veld komt dan moet je inderdaad je benen onder je lijf vandaan rennen. In die 20 minuten moet je alles geven wat andere in 90 minuten doen.

  Verbeek mag dit verlies zichzelf aanrekenen. Altidore er weer uit?? die was juist goed aan het spelen en kon de bal langer vasthouden dan Benschop. Dat Elm eruit ging was misschien te verwachten, maar Viergever naar voren schuiven is alleen een optie als je geen middenvelders hebt. Falkenburg had makkelijk kunnen invallen, want er waren bijna geen middenvelders van PSV meer. Dan had je Viergever op zijn plek kunnen houden. Daar speelt hij het beste.

  Verbeek mag ze nu uit het wak halen, want de komende wedstrijden mogen we geen punt meer verliezen. Alleen dan kunnen we het seizoen nog mooi afsluiten. Misschien niet als kampioen, maar wel een ticket voor de voorronde van de CL.

 7. Michiel

  16 april 2012 at 15:30

  Kampioenschap is foetsie. Jammer. Hadden ze Wernbloom maar niet moeten verkopen.Met hem waren we nog gevaarlijk met hoekschoppen.

 8. vvdne

  16 april 2012 at 16:27

  Helemaal eens met Michiel. AZ mist Wernbloom. Maaruh laten we niet vergeten dat Maher het nog steeds goed doet.
  Wat betreft Benschop: laten we hem het beste wensen en snel een echte spits aantrekken. Het liefst een vleugelspits die flink wat ballen in het net kan leggen. Of in ieder geval elke bal goed voorgeeft. Verder mogen Altidore en Boymans het nog even proberen. Wellicht kunnen we ook nog eens naar onze jeugd kijken…
  Wil overigens niet beweren dat Benschop geen goede voetballer is, maar bij AZ heeft hij het simpelweg nooit kunnen brengen.

  Klavan liep een paar weken te klagen over dat hij meer wil spelen en dat hij anders wil vertrekken. Jongen: het is een eer om voor de mooiste club van Nederland te spelen. Dus als je dan speelminuten krijgt moet je voetballen, je kapot lopen, je taken uitvoeren. Dus niet deze wanprestatie neerzetten.

  Vind viergever een geweldige voetballer, maar niet op het middenveld. Gaat te weinig dreiging vanuit. Daarnaast verzwakt het ook nog eens de verdediging.

  We strijden nog voor het CL ticket. En dat gaat moeilijk genoeg worden. Met zes punten voorsprong en nog maar vier wedstrijden te gaan is het wel zo’n beetje beslist.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *