AZ in de slotseconde onderuit tegen PSV

By
Updated: april 14, 2012

 AZ heeft zaterdagavond op schlemielige wijze de uitwedstrijd tegen PSV verloren: 3-2. Invaller Tim Matavz maakte in de extra tijd het winnende doelpunt. Door deze nederlaag loopt AZ opnieuw averij op in de strijd om de bovenste plaatsen in de Eredivisie.

Na de midweekse clash met FC Twente (2-2) kreeg AZ al snel weer de kans om goede zaken te doen tegen een rechtstreekse concurrent. Vlak voor de aftrap bleek Rasmus Elm fit genoeg om aan het duel te beginnen. De Zweed zag hoe PSV fel aan het duel begon en na ruim een kwartier verdiend op voorsprong kwam. Het schot van Jeremain Lens werd slecht verwerkt door Esteban: 1-0.

AZ kwam echter al snel terug in het duel. Zeven minuten na de openingstreffer schoot Jozy Altidore van twintig meter hard in de kruising: 1-1. De thuisploeg gunde AZ na deze tik veel ruimte, waarvan de bezoekers optimaal profiteerden. Tien minuten voor rust rondde Roy Beerens via de onderkant van de lat af na een combinatie met Maarten Maartens: 1-2. Door prima reddingen van Esteban haalde deze stand de rust.

PSV maakte lange tijd weinig indruk maar werd in leven gehouden door invaller Charlison Benschop, die verzuimde om er oog-in-oog met doelman Przemyslaw Tyton 1-3 van te maken. De spits wachtte ta lang met uithalen en gunde de Poolse doelman een redding. 

PSV kwam twaalf minuten voor tijd terug in de wedstrijd, opnieuw door toedoen van voormalig AZ’er Lens. Op aangeven van invaller Memphis Depay liet de spits Esteban kansloos: 2-2.

De open wedstrijd kende een spectaculair slot, dat nadelig uitpakte voor AZ. Diep in blessuretijd werkte Matavz op aangeven van Lens met veel moeite de 3-2 binnen. Na het gelijkspel tegen FC Twente opnieuw een mentale dreun voor de Alkmaarders, die volgens Gertjan Verbeek “uit een wak gehaald moeten worden.” Bron: AZ.nl

10 Comments

 1. rubens

  14 april 2012 at 20:53

  Wat een keeper zo word je nooit kampioen

 2. gerard

  14 april 2012 at 21:45

  Mertens eruit, Strootman eruit..omdat PSV maar geen vuist tegen AZ kon maken.
  Het eerste doelpunt tegen AZ was een dikke fout van Esteban maar door prachtige goals van Altidore en Beerens komen we in mijn ogen verdiend voor door het betere veldspel.
  Psv kon maar geen antwoord vinden en dan een slordigheidje toch de gelijkmaker en in de laatste minuut met wanhopige diepe ballen in de AZ defensie pompen laten we weer het kaas van het brood eten.

 3. maarten

  14 april 2012 at 23:43

  Ech ongeloofelijk dit, weet niet zo goed wat ik hier neer moet zetten, heb er nu echt effe de pest in,

  Het enige positieve is dat we 2de blijven na vanavond.

 4. De echte supporter

  15 april 2012 at 09:04

  Het is nu een nacht later, maar mijn klote gevoel is er nog steeds. Ondanks dat twente gelijk heeft gespeeld. Ik trek vandaag zwarte kleren aan. Ik baal nog steeds enorm. Dit is zo onzinnig en stom. Ik vind dat als altidore wordt gewisseld door benschop, dat we dan aan kwaliteit inleveren. altidore is veel beter in balvastheid en kaatsen. Hier snap ik Verbeek niet in. Vanaf die wissel ging het niet met AZ slechter. Dan kunnen we wel zeggen dat psv allemaal allen hoog bij estaban liet binnen vallen, maar voor waren wij ook geen vuist meer. Ik voelde de gelijkmaker ook komen. Ik heb al bij een vorige artikel geschreven dat Estaban moet keepen in plaats van met zijn haen bezig te zijn. GVD dat was duidelijk te zien. Wat een blunders. Hij zat bij twee doelpunten er vekeerd bij. Goed dit wordt een jaar met mooi voebal maar zonder prijzen.

 5. Jeroen

  15 april 2012 at 09:45

  Van Twente hadden we thuis al moeten winnen, maar ook gisteren waren we grote delen van de wedstrijd veel beter. Toen Altidore eruit werd gehaald konden we voorin geen vuist meer maken. Tenzij Altidore er helemaal doorheen zat, maar anders heeft Verbeek hier een grote fout mee gemaakt. Benschop is in mijn ogen echt te zwak en heeft gisteren wederom laten zien geen spits te zijn.

  Echt klote dit! ik baal hier goed van. Er zit maar 1 punt tussen de nummer 2 t/m 6. Het kan dit seizoen nog zo slecht uitpakken dat we niet eens EL halen.

  Het enige goede van gisterenavond is dat NAC in de slotseconde ook bij Twente scoorde. Zo houden we die voorlopig onder ons.

  Ik heb echt een kater hiervan………………..

 6. De echte supporter

  15 april 2012 at 10:45

  Kater, kater, kater ik ben er dddddddoooooooddddddd ziek van

 7. Mike

  15 april 2012 at 11:39

  IK ben er ook dood ziek van. Nu is het gewoon makkelijk voor AZ je moet nu alles winnen anders sta je met lege handen. dus er is maar een weg en dat is nu alles winnen en dat zal al moeilijk worden met NEC en Feyenoord uit.

  we hebben gewoon tegen de toppers de kampioenschap weg gegeven tegen Ajax 2x die je 2x veel beter bent en de 6 punten hebt laat liggen tegen FC Twente laat je 3 punten liggen en tegen PSV laat je 1 punt liggen. dat zijn 10 punten en dus hadden we makkelijk kampioen kunnen worden maar dat telt al niet meer we moeten nu vol voor de 2e plek gaan en als je punten laat liggen sta ja als het goed is met leggen hand en moet je play-offs spelen.

  Het enige goede van gisterenavond is dat NAC in de slotseconde ook bij Twente scoorde, dat Beerens is weer eens scoorde en Altidore toch weer echt goed spelden

 8. Fortuna

  15 april 2012 at 14:24

  Ik ben het niet helemaal met je eens we hebben het bij de mindere tegenstanders weggegeven met alle respect:
  exelsior uit gelijk , utrecht uit verlies , heerenveen uit verlies , roda uit verlies , nac thuis gelijk , heerenveen thuis gelijk zo kan ik nog wel doorgaan na de winterstop zijn er veel minder wedstrijden gewonnen , het lijkt wel net op het seizoen van 2005/2006
  we spelen het mooiste voetbal van nederland alleen het resultaat laat ons in de steek
  hopenlijk leren we hiervan , ik mis in dit team echte verdedigers echte killers .

 9. wilwaa

  15 april 2012 at 14:39

  Ben er ook doodziek van, maar we hebben het ook weggeven in de topduels. We hebben twee keer Ajax laten ontsnappen en Twente en PSV hadden we ook op afstand kunnen zetten. Nu maar hopen dat het over twee weken in de Kuip goed gaat. Ik vond het gister vooral slechter toen Viergever van de verdediging naar het middenveld ging, het werd nog minder toen ook nog eens Altidore werd gewisseld…

 10. Geert

  16 april 2012 at 09:02

  Godver… Kampioenschap is zo goed al beslist, het gaat nu om de 2e plaats. Maar zoals Jeroen al zegt: “Er zit maar 1 punt tussen de nummer 2 t/m 6. Het kan dit seizoen nog zo slecht uitpakken dat we niet eens EL halen.” Komende 4 wedstrijden moeten we gewoon winnen, anders zitten we met een probleem…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *