AZ verspeelt kostbare punten

By
Updated: april 12, 2012

AZ en FC Twente hielden woensdagavond aan de topper in Alkmaar een punt over (2-2). Toch voelde dit resultaat als een nederlaag. In de historische titelrace kan momenteel elke misstap er één te veel zijn, al waren de Tukkers met de late gelijkmaker van invaller Emir Bajrami nog wel dolblij. FC Twente, dat bijna tien jaar geleden in de eredivisie voor de laatste keer won in Alkmaar, begon heel onrustig. De Tukkers moesten duidelijk even wennen aan de nodige wijzigingen in het elftal.

Zo speelde de Duitser Nils Röseler (twintig) op het middenveld, waar ook Nacer Chadli was gestationeerd. Diens plaats in de voorhoede werd ingenomen door Wesley Verhoek, die zijn (matige) debuut voor FC Twente maakte in de basisploeg.
In de vierde minuut kwam AZ terecht op voorsprong. Uit een corner zette Jozy Altidore eerst tegenstander Rasmus Bengtsson opzij voordat hij raak kopte, 1-0.

AZ bleef in het eerste halfuur de betere ploeg. Met technisch verzorgd voetbal en soms scherpe counters dicteerde de thuisclub het duel. De ploeg van Verbeek kon de score evenwel niet uitbouwen. Het aanvallend machteloze FC Twente kwam dankzij De Jong in de 31e minuut verrassend op gelijke hoogte. Hij speelde zich knap vrij en tikte de bal al even fraai in de verre hoek, 1-1. Daarna was FC Twente minimaal gelijkwaardig aan AZ en kreeg het duel een meer open karakter, met winstkansen voor beide ploegen.

In de tweede helft steeg de spanning, maar zakte het niveau. Beide ploegen leden in de jacht op drie punten opvallend veel balverlies. Het was opnieuw de fysiek sterke Altidore die in de 71e minuut toesloeg, 2-1. Daarna leek de kostbare zege voor het goed controlerende AZ niet meer in gevaar te komen. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd profiteerde Bajrami alsnog van de chaos in de Alkmaarse defensie: 2-2.

5 Comments

 1. Jeroen

  12 april 2012 at 09:41

  Au!! Dit is echt zonde. Ik was redelijk verslagen in het stadion toen de gelijkmaker in de 90ste minuut viel. pfffff hier moeten we even van bijkomen.

 2. maarten

  12 april 2012 at 09:51

  ja dat kun je wel zeggen ja, anders hadden we mooi in het spoor van ajax kunnen blijven, vrees met grote vreze dat ajax kampioen gaat worden,

  maar zou voor AZ al super zijn als ze champions leage zouden halen, zou echt super zijn voor de financiele situatie van de club na het goede nieuws van afas.

  Wat ik nu over Altidore moet zeggen weet ik ook eigelijk niet, hij maakt toch zo wel zijn doelpuntjes maar denk als we echt een goed spits hadden gehad, bijv, Dost, hadden we zo veel meer gescoort denk ik,

 3. Geert

  12 april 2012 at 10:00

  Altidore maakte inderdaad 2 goals, maar was toch nog wel ongelukkig af en toe… Die late goal kwam echt keihard aan! En dan helemaal als ajax 5-0 wint en de rest van de concurrentie verliest of gelijk speelt…

 4. gerard

  12 april 2012 at 10:11

  Dit kwam toch even als een mokerslag bij me aan na het laatste fluitsignaal.
  Gelukkig nu kijkende naar alle andere wedstrijduitslagen is er niet echt veel gebeurd.
  Goed, onze buurtjes hebben een afstand van drie punten maar er zijn nog 15 punten te verdienen. Wederom liet AZ zien het spel te kunnen domineren tegen een mede titelkanidaat en in die wetenschap dat zelfs Altidore meer en meer vertrouwen krijgt zie ik de wedstrijd komende zaterdag tegen het kwakkelende PSV met vertrouwen tegemoet.
  We zijn nog steeds een belangrijke titelkanidaat en de belangrijkste belager van de huidige koploper!

 5. Geert

  12 april 2012 at 10:20

  Klopt helemaal, maar als we gewonnen hadden, ging de titelstrijd tussen ajax en ons. Nu hebben de amsterdammertjes het volledig in eigen hand.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *