Het geweldige nieuws

By
Updated: april 12, 2012

Na bovenstaande tweet zaten we met zijn allen in spanning af te wachten wat het geweldige nieuws zou zijn.

AZ en AFAS Software hebben de huidige overeenkomst opengebroken en met vijf jaar verlengd tot 2017. De bestaande contracten met betrekking tot de shirt-, stadion- en jeugdsponsoring tussen AZ en AFAS Software worden in één verbintenis ondergebracht.

Naast naamgever van het stadion wordt AFAS Software ook naamgever van het nieuw te bouwen trainingscomplex van AZ. De oplevering van het nieuwe trainingscentrum van AZ aan de Westrand van Alkmaar – waar zowel de eerste selectie als de jeugd gaat trainen – staat gepland voor 2013.

Gerbrands: ‘Overstijgt elke commerciële deal’
“Het is fantastisch dat AFAS Software zich met een verbeterd contract voor nog langere termijn aan AZ verbindt”, aldus Directeur Algemene Zaken Toon Gerbrands. “Toen AZ en AFAS twee jaar terug met elkaar in contact kwamen, was het voor beide partijen een sprong in het diepe. Inmiddels is gebleken dat we een succesvolle samenwerking zijn aangegaan. Een vijfjarige sponsorovereenkomst overstijgt elke commerciële deal. Het is een vorm van partnership tussen twee partijen die met elkaar de doelen willen bereiken. Het openbreken van het contract op dit moment is voor AZ weer een geweldige stap op weg naar de volgende fase van de club.”

Van der Veldt: ‘Drie jaar te kort’
“AFAS Software is heel blij met de contractverlenging met een periode van vijf jaar”, aldus Bas van der Veldt, CEO van AFAS Software. “Drie jaar was echt te kort om al onze doelstellingen te verwezenlijken. Dit geeft AZ én AFAS continuïteit. We genieten van de warme wederzijdse contacten en kijken uit naar de voortzetting van een bijzondere samenwerking.”

De eerste shirtsponsoring- en jeugdsponsoringovereenkomst tussen AZ en AFAS Software liep nog door tot 2013, de stadionsponsoring tot 2015.

Automatisering
Tijdens de nieuwe contractperiode gaat AZ zich nog meer automatiseren met de software van AFAS en haar partners om zo een voorbeeld te vormen voor de clubs in de Eredivisie. De procesautomatisering wordt op een hoger niveau gebracht, waardoor een efficiëntere afhandeling van de administratieve processen plaatsvindt en er dagelijks inzicht is in de financiële situatie. Dit is vandaag de dag voor veel voetbalclubs van groot belang. Daarnaast wordt de website afasstadion.nl ontwikkeld met het nieuwe product AFAS OutSite.

7 Comments

 1. Jeroen

  12 april 2012 at 09:35

  Als de deal echt zo goed is zoals Gerbrands aangeeft, dan mogen we blij zijn met dit nieuws. Toch blijf ik het vinden dat AFAS Software een te kleine speler is voor doelstellingen die AZ heeft. Als je structureel bij de top wilt horen dan moet het budget gewoon omhoog. Wat vinden jullie?

 2. Geert

  12 april 2012 at 09:58

  Ik vind AFAS ook een te kleine speler. Maar ik ken het bedrijf niet goed genoeg. Misschien groeien ze zelf ook hard, waardoor dit een goede deal is met oog op de lange termijn. Ik weet ook niet hoeveel geld ermee gemoeid gaat, want we moeten nu toch weer proberen aan te sluiten bij de top. Voetballend lukt dit al, nu financieel nog.

 3. gerard

  12 april 2012 at 10:00

  AZ is hot en is continue in het nieuws. Ik kan me voorstellen dat AZ een aantrekkelijke club is voor te sponsoren en hoewel ik niet weet wat AFAS Software AZ betaald kan ik me voorstellen dat er best grote Internationale concerns interesse zouden hebben om voor veel geld hun naam aan AZ te verbinden.
  AFAS zal toch heel wat meer hebben moeten neerleggen dan destijds, kijkende naar de geweldige groeistuipen van AZ.

  • Jeroen

   12 april 2012 at 10:18

   Precies. Gerbrands zei een tijd geleden dat we op het niveau van Heerenveen zitten qua sponsorcontract. Dat is gewoon te weinig. Toch kan ik mij niet voorstellen dat ze nu ineens een stuk meer gaan betalen.

   Toch moeten we wel blij zijn voor de stabiliteit. Vooral in deze tijd zullen er weinig bedrijven zijn die echt geld willen neertellen voor dergelijke zaken.

 4. Geert

  12 april 2012 at 10:28

  Denk het ook niet. Heerenveen heeft ook een groter stadion dan wij, dus die zouden dan verder zijn. We zouden er een 2e shirtsponsor bij moeten krijgen (net als PSV) en het stadion zou uitgebreid moeten worden naar 30.000

 5. Kars

  12 april 2012 at 18:40

  http://www.afas.nl/nieuwsbericht/afas-software-realiseert-12-omzetgroei-in-2011
  http://www.afas.nl/nieuwsbericht/omzet-afas-holding-passeert-50-miljoen-euro-in

  Als ik de berichten van afgelopen jaren bekijk (twee voorbeelden hierboven) is AFAS een bedrijf wat gestaagd groeit. In vergelijking tot de sponsoren van PSV en Ajax inderdaad een kleine partij. Ik vermoed wel dat het sponsorbedrag wat omhoog is gegaan wegens de groei en doelstellingen van AFAS.

  Vast te weinig om te meten aan sommige andere clubs, maar goed komend jaar zijn de transfersommen in ieder geval wel volledig voor de club ipv 66% naar de curator.

  • Jeroen

   12 april 2012 at 20:24

   goede analyse. Zo te zien is AFAS toch wel flink aan het groeien en kan het in de toekomst dus wellicht wel een sponsor worden voor een topclub.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *