Supporters steunen AZ tijdens training

By
Updated: april 10, 2012

Ruim 250 supporters lieten tijdens de training van AZ op paasmaandag weten trots te zijn op de prestaties van het team tot nu toe. Onder begeleiding van applaus en bengaals vuur betraden de spelers het trainingsveld om zich te gaan voorbereiden op de wedstrijden tegen FC Twente en PSV.

De supporters wilden de spelers zo laten weten dat ze trots zijn op de prestaties van het team van Gertjan Verbeek, ondanks de uitschakeling in de beker en de Europaleague. Voor AZ is het deze week de “week van de waarheid” met de wedstrijden tegen FC Twente en PSV voor de boeg. Woensdag speelt AZ in eigen huis tegen FC Twente en zaterdag wacht dan de ontmoeting met PSV in Eindhoven.

Als AZ dit seizoen met een prijs wil afsluiten is belangrijk dat beide wedstrijden gewonnen worden en de supporters wilden met hun actie laten weten dat ze alle vertrouwen hebben in het team.

De spelers waren  blij verrast met de steunbetuigingen van de supporters. Aanvoerder Niklas Moisander: “Ik had dit niet verwacht, maar hier krijgen we een enorme boost van. Ik ben blij met zulke supporters.” Moisander liet verder weten dat het team zich er van bewust is dat er tegen Twente en PSV gewonnen moet worden. “Wij weten wat we moeten doen als we een prijs willen winnen”, aldus de aanvoerder van AZ, die verder liet weten niet naar de bekerfinale te hebben gekeken. “Ik kijk nooit voetbal en heb wat leuks met vrienden gedaan.”

AZ mist woensdag in de ontmoeting met Twente Brett Holman, die geschorst is. Zijn plek zal waarschijnlijk worden in genomen door Johann Berg Gudmunsson. De wedstrijd in Alkmaar staat onder leiding van Pieter Vink. Bron: Rtvnh.nl

6 Comments

 1. maarten

  10 april 2012 at 13:24

  Zijn we niet voor niks gekomen, hoop alleen wel dat er de volgende keer nog meer mensen zijn, hebben de spelers wel verdiend na zulke prestaties.

  • Jeroen

   10 april 2012 at 16:17

   250 supporters is niet echt veel, maar aan de andere kant het is wel een paasweekend. De meeste mensen zijn er dan op uit.

 2. maarten

  10 april 2012 at 18:48

  Ja daar heb je wel gelijk in en ze hebben het wel gewaardeerd dus is het gewoon een geslaagde aktie.

 3. De echte supporter

  10 april 2012 at 21:14

  Het is zeker een leuke actie voor de spelers, want het is oe dan ook een mooi seizoen

 4. hAnZ

  11 april 2012 at 07:06

  Nu pas in de gelegenheid om iets te plaatsen…
  Ik vond het maandagmiddag eerlijk gezegd een tikkie aan de softe kant hoor. 250 supporters…?? als het er 100 waren mag je de hand dichtknijpen. Het was koud, het was nat en het was sfeerloos. alleen toen de heren spelers eindelijk eens het trainingsveld opgingen was er enig gejuich en een paar fakkels.
  daarvoor nog een momentje toen GJV uit z’n slof ging tegen een jochie van 10 omdat ie tegen de ramen stond te bonzen.
  Verder nog een momentje op het trainingsveld dat Berends en Poulsen even lelijk tegen elkaar gingen doen en ze door Martens uit elkaar werden gehaald.
  Als er zo’n licht is die deze acties heeft gefilmd en op internet zet ben je klaar met het seizoen.
  toen mijn vrouw en ik na een 3 kwartier in de regen weggingen stonden er hooguit nog een man of 20…..
  Hopelijk zijn de supportertjes vanavond wat fanatieker.

  • Jeroen

   11 april 2012 at 09:21

   hmmm klinkt toch wat minder positief dan de berichten die je vanuit AZ leest. Laten we inderdaad hopen dat iedereen AZ vanavond naar de overwinning schreeuwt. We hebben de drie punten hard nodig.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *