FC Twente sinds 2002 zonder overwinning bij AZ

By
Updated: april 8, 2012

Aanstaande woensdag treffen AZ en FC Twente elkaar in de Eredivisie. De laatste overwinning van de Tukkers in Alkmaar dateert van acht seizoenen geleden. In de daaropvolgende jaren toonden de Noord-Hollanders zich een ware angstgegner voor de ploeg uit Enschede.

Afgelopen donderdag eindigde het Europa League-avontuur voor de formatie van trainer Gertjan Verbeek. De ploeg verloor met 4-0 op bezoek bij Valencia. De laatste drie confrontaties tussen Twente en AZ werden allen gewonnen door de Alkmaarders. Drie keer eindigde het treffen in een gelijkspel.

In 2002 won Twente voor het laatst op bezoek bij AZ. Simon Cziommer en Ellery Cairo troffen doel namens de Enschedeërs. Martijn Meerdink vond het net namens de thuisploeg. Momenteel vormen de nederlagen in Alkmaar de langstlopende serie van verliespartijen bij een nationale opponent. Bron: Soccernews.nl

4 Comments

 1. De echte supporter

  8 april 2012 at 13:20

  Laten we heb dan doorzetten, dat de tukkers met 0 pnten terug gaan.

 2. Jeroen

  8 april 2012 at 13:38

  Inderdaad 🙂 laten we hopen op een mooi duel met een goede afloop voor AZ. Als we geen kampioen worden dan maar voor de 2de plek vechten en zo via de voorronde van de CL naar de poulefase.

 3. Mike

  9 april 2012 at 11:19

  Denk dat we de punten ook wel in huis kunnen houden en moeten houden anders kan het nog een ramp jaar. dan word Europa League nog moeilijk om te hallen helemaal als PSV 1e of 2e word.

  Dit is ook wel de belangrijkst wedstrijd van het jaar tot nu toe het is aanhaken of afhakken.

  Daarom deze oproep voor de supporters:
  Kom maandag 17:00 naar de training !!!!!!!!!!!!!!

  Na de uitschakelingen tegen Heracles en Valencia resteren de komende maand nog zes competitiewedstrijden waarin AZ zal strijden om het kampioenschap. Om AZ na de (Europese) bekerteleurstellingen te motiveren om in de slotfase van het seizoen alles te geven in de competitie, roept Supportersbeweging Victoria Alkmaar alle supporters op om maandag 9 april, Tweede Paasdag, om 17:00 naar de training te komen! Twee dagen later speelt AZ alweer de kraker tegen Twente, terwijl drie dagen later PSV-uit op het programma staat. De komende week is het dus alles of niets! Steun AZ in de slotfase van dit prachtige seizoen, en kom maandag naar de training!!!!!!!!!!!!!!!

 4. gerard

  9 april 2012 at 13:06

  Ik heb er alle vertrouwen in dat de komende twee wedstrijden de punten bij ons blijven, domweg omdat we beter zijn dan deze opponenten en de focus nu helemaal op het behalen van het kampioenschap ligt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *