Bruins slot: “AZ moet eerste twintig minuten doorkomen”

By
Updated: april 5, 2012

Tonny Bruins Slot heeft vooruitgeblikt tussen het treffen tussen AZ en Valencia van donderdagavond. Bij beide clubs stond hij als assistent-trainer onder contract en in diezelfde functie stond hij met Ajax tegenover de Spaanse club.

“De eerste twintig minuten die zijn als een furie. Ze gaan komen, reken daar maar op. Geconcentreerd en alles op hoge snelheid. Schieten gaan ze, van alle mogelijke posities en standen. Bij de eerste vier of vijf overtredingen die AZ maakt, gaat het publiek fluiten. Wat AZ de eerste twintig minuten moet doen, is positioneel goed staan en zelf vooral blijven voetballen. Focus op je functie. Dat is de spelers wel toevertrouwd”, gaf Bruins Slot aan.

“Komt AZ die eerste twintig minuten door, dan maakt de ploeg een kans. Daarna wordt Valencia onzeker. Dan kan het publiek zich tegen ze keren en heb je de wedstrijd mentaal gewonnen”, vervolgde hij. “Valencia draait niet goed, er is druk, de trainer kan ontslagen worden. Dat kan verlammend werken voor de spelers, dan hebben ze een soort elektrische spanning over zich. Dan laten ze hun man lopen, durven niet meer te voetballen en worden onzeker. Tegen medespelers zeggen ze: doe jij maar wat met die bal.” Bron: Soccernews.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *