Valencia – AZ: “We zullen onze huid duur verkopen”

By
Updated: april 5, 2012

Gertjan Verbeek en Brett Holman blikten woensdagavond vooruit op de return tegen Valencia in de kwartfinale van de Europa League. In de moderne persruimte van het gedateerde Mestalla klonken zelfverzekerde woorden. “Ik ben nooit bang.”

Spaanse pers: “Weet u dat Valencia-trainer Unai Emery wordt ontslagen als zij geen ronde verder komen?”

Verbeek, gortdroog: “Oké.”

Dat de trainer van de Spanjaarden na een serie mindere resultaten onder hoogspanning staat, wordt vanaf minuut één van de persconferentie duidelijk. Verbeek omschrijft het team van zijn collega vervolgens als volgt: “Een goede, technisch zeer vaardige ploeg met een positieve spelopvatting. Ze hebben lang bovenin de competitie meegedraaid. De afgelopen weken presteren ze tijdens hun drukke programma wat minder.”

“Wij verwachten dat Valencia vanaf de eerste minuut vol voor de overwinning gaat”, vervolgde Verbeek. “Er is ze alles aan gelegen om in de Europa League de finale te halen. Ze zijn als één van de kanshebbers voor de eindzege betiteld. We zullen onze huid echter duur verkopen en moeten top zijn om de volgende ronde te halen.”

Verbeek: “Of ik na de nederlaag van PSV in Mestalla bang ben? Nee, ik ben nooit bang. Nooit geweest, dat zit niet in mijn aard. PSV is PSV en wij zijn AZ. Het zal hier best kunnen spoken, maar ik heb op de beelden vooral witte zakdoekjes gezien.” Bron: AZ.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *