Ooijer nog steeds in het vizier van AZ

By
Updated: december 10, 2008
Ooijer nog steeds in het vizier van AZ

AZ bekijkt komende week of het zich in de winterstop wil roeren op de transfermarkt. Directeur voetbalzaken Marcel Brands en trainer Louis van Gaal besluiten dan of de Alkmaarse club versterkingen nodig heeft.

Vooralsnog lijkt AZ alleen behoefte te hebben aan een centrale verdediger. “We zitten niet heel ruim in onze centrumverdedigers”, zegt Brands in Voetbal International. “Dus dat zou de enige positie zijn waar onze aandacht naar uitgaat.” André Ooijer zou de belangrijkste gegadigde zijn om de Noord-Hollanders te komen versterken.

Mogelijk waagt AZ in januari een poging om de Oranje-international los te weken bij Blackburn Rovers. De verdediger staat al enige tijd in de belangstelling van de huidige nummer één van de Eredivisie. In de zomer wilde de Engelse club nog niet meewerken aan een transfer. Bij The Rovers moet Ooijer zich echter schikken in een rol als rechts- of linksback, hetgeen de Amsterdammer niet ziet zitten. Hierdoor lijkt de kans op een terugkeer naar Nederland alleen maar groter te worden.

AZ hoopt de huidige selectie in de winterstop grotendeels intact te kunnen houden. “Aangezien wij zelf ook ambities hebben, zullen spelers niet zomaar vertrekken”, aldus Brands. “Maar ik weet niet of we nog worden overvallen. Komt er een droomclub voorbij, dan wordt het heel moeilijk een transfer te dwarsbomen.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *