Valencia-coach: “Het is geen schande als we AZ niet uitschakelen”

By
Updated: april 4, 2012

Valencia hoopt ten koste van AZ de halve finale van het toernooi om de Europa League te bereiken. Dat zal een lastige opgave worden voor het team van Unai Emery, daar de Alkmaarders de heenwedstrijd met 2-1 wonnen en los Che zelf maar drie van hun laatste tien officiële duels wonnen. “Het belangrijkste is het voorkomen van een tegendoelpunt, afgezien van winnen”, vertelde Emery.

“Dit is een uitgelezen mogelijkheid om aan onze doelstellingen te voldoen”, oordeelde de geplaagde oefenmeester, die volgens diverse Spaanse media mogelijk ontslagen wordt als niet Valencia maar AZ een ronde verder komt. Emery is niet van plan om voor een ander systeem te kiezen. “We moeten efficiënter worden in de aanval en constanter in de verdediging. Het gaat er vooral om dat we beter moeten spelen.”

“AZ is een lastige tegenstander”, vervolgde Emery. “Een zeer constant team dat zeer moeilijk te verslaan is. We zullen heel geconcentreerd moeten spelen.” Jordi Alba vindt het naar eigen zeggen geen fiasco als Valencia wordt uitgeschakeld. “Nee, het zou geen schande zijn. We doen ons werk al heel het seizoen naar behoren, maar de resultaten vallen de laatste tijd tegen. We gaan er in elk geval alles aan doen om de halve finale te bereiken.” Bron: Voetbalzone.nl

4 Comments

 1. Jeroen

  4 april 2012 at 16:59

  Dat is wel een schande 🙂 Ik denk dat de coach van Valencia zich alvast aan het indekken is. Als je een budget van 300 miljoen hebt dan moet je dit AZ gewoon op kunnen rollen.

  Gelukkig voor ons is de bal rond en weet je dus nooit van te voren de uitslag. Duidelijk is wel dat deze coach zijn ploeg niet echt aan het voetballen krijgt. In de Spaanse kranten staat al dat hij bij een slecht resultaat tegen AZ zeer waarschijnlijk wordt ontslagen.

 2. hAnZ

  4 april 2012 at 17:45

  Dus met een beetje geluk is er vanaf vrijdag een vacature vrij in Valencia?

  Als AZ wel weten te winnen ga ik zeer waarschijnlijk de gedragsregels van mijn baas een beetje overtreden en er een bescheiden feestje van bouwen als de boys weer op SPL aankomen.
  Maar ehh ik vind het ook geen schande hoor…hahahaha

 3. De echte supporter

  4 april 2012 at 18:59

  Laten we hopen dat we doorgaan in het toernooi, mocht dat niet lukken dan graag wel een mooie wedstrijd

 4. gerard

  4 april 2012 at 20:09

  Ik vind het ook geen schande voor Valencia mochten ze er uitvliegen gezien AZ nu eenmaal een erg goed team heeft, anders kunnen clubs als PSV, Ajax, Twente die ook allen een dubbele begroting van het geen het AZ mee moet doen in koor schande gaan roepen.
  AZ heeft inmiddels wel bewezen een zeer goede groep bij elkaar te hebben die zowel nationaal als internationaal van zich kan doen laten spreken!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *