Viergever: “Wedstrijd werd doodgefloten”

By
Updated: april 2, 2012

Nick Viergever is niet blij met het optreden van scheidsrechter Danny Makkelie in de wedstrijd tegen Vitesse. De leidsman slingerde diverse AZ-spelers op de bon en Brett Holman kreeg na een licht vergrijp zelfs een tweede gele, en dus rode, kaart.

“Ik zeg het niet graag maar ik denk dat de scheidsrechter de wedstrijd wat uit zijn handen liet glippen. De eerste gele kaart die hij aan Holman gaf is al twijfelachtig. Die gaf hij makkelijk waardoor hij ze daarna moest blijven geven. En die vielen wel veel aan onze kant, moet ik zeggen”, moppert de verdediger op de website van AZ.

“De wedstrijd werd doodgefloten”, vervolgt hij. “Daardoor kon er geen tempo in het duel komen. Bovendien speelde Vitesse zonder bal vrij gesloten waardoor we er niet goed doorheen konden komen. Dat is jammer. Of ik kan leven met dit gelijkspel? Ja, zeker omdat we ruim een half uur met tien man hebben gespeeld. De stemming was dus niet heel slecht in de kleedkamer. We hebben goed geknokt. Met tien man maakt je extra meters en iedereen vecht voor elkaar. Die instelling zat goed in onze kop.”

Door het gelijkspel is AZ de koppositie in de Eredivisie wel kwijt. Ajax is de nieuwe nummer één, weet ook Viergever. “Ja, dat is een feit. Jammer natuurlijk, maar de andere ploegen die meedoen om de titel zullen ook nog punten laten liggen. Het is dit jaar een aparte competitie waarbij niemand er in slaagt om nu alles te winnen.” Bron: FCUpdate.nl

7 Comments

 1. René

  2 april 2012 at 09:17

  Wel raar dat niemand aangeeft dat Moisander minimaal 2 keer een 2e gele kaart had moeten krijgen! Die werd weer gespaard! Dus al met al valt het wel mee.

 2. hAnZ

  2 april 2012 at 11:03

  Het zal wel weer aan ons liggen hoor dat we alles door een rood/witte AZ bril zien, maar het lijkt verd… wel of die scheidsrechters in Zeist de instructie hebben gehad zoveel mogelijk kaarten te schrijven tegen AZ. (We krijgen die GJV wel klein met z’n grote bek)
  Gister weer een diep treurig schouwspel met een Makkelie die de hele wedstrijd naar de knoppen floot, voor de meest lullige overtredingen een kaart trok en omgekeerd weer eens niks zag.
  Niet zo raar dat de AZ spelers erg voorzichtig speelden. Als je net een kaart hebt gescoord ga je vanzelf iets tammer spelen.
  Het viel me niks tegen dat Viergever niet rood kreeg wegens ehhhh …………..(Reden in te vullen op de stippellijn)
  En voor die acties als die kaartennaaier Ibarra heb ik helemaal geen woorden voor. Wat een misselijke dweil om je bij het minste en geringste te laten vallen en voor dood te blijven liggen tot je opponent een kaart heeft gekregen.
  BAHH

 3. Jeroen

  2 april 2012 at 12:08

  Rood/Witte bril of niet… iedereen kon zien dat die scheids het helemaal kwijt was gisteren. Natuurlijk kan je hem die twee doelpunten niet aanrekenen, maar met 11 man hadden wij nog kunnen winnen. Die tweede gele kaart voor Holman was echt kansloos en er gebeurde h-e-l-e-m-a-a-l niets.

 4. gerard

  2 april 2012 at 17:34

  Tegen Twente de winst thuis pakken maar vooral ook zorgen dat we geen verdere schorsingen krijgen voor de wedstrijd in Eindhoven.

 5. Derek

  3 april 2012 at 10:42

  Makkelie mag van mij wel een jaartje Jupiler League gaan doen, wat een natte dwijl

 6. Derek

  3 april 2012 at 10:42

  correctie : Dweil

 7. De echte supporter

  3 april 2012 at 19:25

  Derek maakt niet uit hoe je dweil schrijft als hij maar als scheids wordt geschorst, wat een eikel. Hij snapt niks van het voetbal. Het viel mij mee dat de heer johan derksen van VI ermee eens was dar de scheids echt slecht was. Ik ben er van overyuigd dat we anders gewoon drie punten hadden kunnen halen. Maar dat is geen zekerheid. Wel wat zeker is is die groene idioot op het veld

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *