Makkelie pakt punt tegen AZ: 2-2

By
Updated: april 1, 2012

AZ speelde in het laatste halfuur met tien man door een rode kaart voor Brett Holman, die tegen twee gele kaarten aanliep. Een punt was mede daardoor het hoogst haalbare in het Gelredome.

Vitesse toonde vanaf het begin een gezonde aanvalsdrang en veel voetbaltechnisch vermogen. Aan de linkerkant maakte de grillige Giorgi Chanturia zijn rentree in het basisteam. De Georgiër was meer dan lastig voor rechtsback Dirk Marcellis. De achttienjarige aanvaller maakte in de eindfase echter te vaak de verkeerde keuzes.

Op de rechterflank was Renato Ibarra bij vlagen niet te stuiten. Steeds zocht de snelle aanvaller uit Ecuador de ruimte achter de aanvallend ingestelde linksback Simon Poulsen op. Maarten Martens en Niklas Moisander schoten hun ploeggenoot op het middenveld van AZ soms te hulp, maar dat ging voor beiden wel ten koste van een gele kaart.

Vitesse wist ondanks het speelse optreden van met name de vleugelspitsen weinig grote kansen af te dwingen. Hetzelfde gold voor AZ, dat met name bij aanvalsleider Jozy Altidore nogal wat acties zag mislukken. Toch opende de Amerikaan na ruim een half uur de score, met een kopbal uit een voorzet van Poulsen, 0-1.

Kort daarna maakte aanvoerder Guram Kashia gelijk, met een fraaie kopbal over doelman Esteban heen na een hoge voorzet van Frank van der Struijk (1-1). Meteen na de rust kopte ook Marco van Ginkel fraai raak op aangeven van Ibarra (2-1). Een mislukt schotje van Poulsen, na een kopbal van Holman, leverde AZ in de 59e minuut de fortuinlijke gelijkmaker op (2-2).

Kort daarna moest Holman vertrekken na zijn tweede gele kaart, opnieuw na een overtreding op de aalgladde Ibarra. Mede dankzij doelman Esteban bleef het moedige AZ, dat ook met een man minder bleef jagen op de zege, een nederlaag bespaard.

AZ blijft daardoor kort na Europese verplichtingen punten verspelen, ditmaal drie dagen na de prima prestatie thuis tegen Valencia in de Europa League (2-1). Dat brengt het aantal verliespunten voor de door Ajax onttroonde koploper op liefst vijftien in zeven competitieduels die direct volgden op Europese wedstrijden.

7 Comments

 1. Mike

  1 april 2012 at 18:49

  Jammer dat we punten laten liggen door de scheids wat geeft hij makkelijk gele kaarten. 1e Geel van Martens hij loopt tegen iemand aan kan daar weinig aan doen. 2e Holman volgens mijn houden ze beide vast en die tegenstander van Holman begint met trekken. 2e geel Holman je mag niet meer jaagen op een tegenstander want dan kan je hem misschien aan rakken.

  Geluk hebben we nog een punt we moeten nog uitkijken dat we dit seizoen met leggen handen kommen te staan. Volgende week moet we toch wel win van Twente anders kan het nog een klote seizoen worden. dat het al lijkt te worden want Ajax word toch wel kampioen gemaakt waar was heracles nou in gods naam mee bezig tegen AZ kunnen ze natuurlijke wel normaal voetballen maar tegen Ajax doen we gewoon niks, zo club staat misschien straks in de europa leugae dat gaat Nederland veel punten op leveren 😉

  wat een kut weekend !!!!!!!!!!!

 2. Jeroen

  1 april 2012 at 19:48

  Geen woorden voor… Dit was echt niet nodig. Die scheids floot echt voor alles en die tweede gele kaart voor Holman was zwaar onterecht.

  Ach de KNVB helpt Ajax weer eens.

 3. Geert

  1 april 2012 at 20:06

  Die kaart van Martens was wel redelijk terecht. Die 1e van Holman hadhij ook kunnen geven, maar die 2e… Gewoon belachelijk. Je kan er over discussiëren of het überhaupt een overtreding is… Maar goed, komende week wordt mooi met drie erg belangrijke wedstrijden achter elkaar!! Brama en Jansen zijn geschorst bij Twente.

 4. gerard

  1 april 2012 at 20:40

  Na Valencia krijgen we een klein weekje rust en is er tegen Twente weer een fitte Beerens bij gezien er over rechts nagenoeg geen dreiging van Gudmunsson uitgaat.
  Verder zie ik dan az en ajax weer stuivertje wisselen gezien ik een overwinning van AZ thuis tegen het kwakkelende Twente zonder Brama en Jansen zo goed als zeker acht.
  Ajax daarintegen zal met het goed draaiend Heereveen veel problemen krijgen die ook nog voor de titel vechten dus ik heb wel vertrouwen dat de zaken weer omgedraaid worden.
  Verder wederom mijn complimenten voor de club van verbeek dat ze met 10 man nagenoeg geen kansen meer weg geven en zelf nog de beste mogelijkheden creeeren.

 5. alkmaardertje

  2 april 2012 at 00:13

  Wat een mega fout weer van moisander zeg ,,voor je aanvaller gaan staan om te verdedigen…en niet eens weten dat hij daar staat ……dacht hij dat de vitesse aanvallers op de middenlijn bleven staan dan?? En dan roepen om een grote club hahahaha

 6. hAnZ

  2 april 2012 at 07:09

  Wat de kop boven dit artikel al zegt; Vitesse met 12 man tegen AZ met 10 man.
  De mannen van AZ hebben een beste prestatie neergezet. Die Makkelie stond ieder geval bedroevend slecht te fluiten. Bij elk duwtje ging het halve elftal van Vitesse er maar bij liggen en naaiden zo half AZ een kaart aan. Vooral die Ibarra maakte er helemaal een potje van door zich te pas en te onpas te laten vallen.
  Als je niet van voetballen houdt, ga dan op baletten of beschuitfluiten!
  Helaas waren wij als supporters ook nog eens debet aan het drama door onze ploeg zonder liedjes enz. bij te staan.
  Hopelijk is de kaart voor Holman niet de doorslag voor de resterende wedstrijden.

 7. bart

  2 april 2012 at 10:01

  Laat ze in Amsterdam maar lachen over 10 dagen krijgen ze een pak slaag in Heerenveen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *