Maher: “We gaan ook in Spanje voor de winst”

By
Updated: maart 30, 2012

Na de knappe 2-1 overwinning op Valencia wil AZ meer. Adam Maher was tevreden met de zege, hij wil echter ook in Spanje een resultaat halen. Dat het overvolle schema dan nog voller zal zijn, maakt de jongeling niet uit.

“Het was een mooie ervaring. We hebben laten zien dat we ook de nummer drie van Spanje kunnen verslaan”, zegt Maher in gesprek met NUsport. De achttienjarige spelmaker is niet verrast door de prestaties van dit seizoen. “Nee, ik weet dat er veel kwaliteiten in ons team zitten. Maar we hebben wel weer laten zien dat we telkens een stap vooruit maken.”

Maher weet dat Valencia de nodige kansen kreeg om meer dan eenmaal te scoren. “Die kregen ze inderdaad, maar wij hadden ook prima kansen. We maakten twee geweldige goals en gaan volgende week met een goed gevoel richting Spanje. Het uitdoelpunt van hen maakt het iets moeilijker, maar met een gelijkspel in Valencia zijn we door.”

“Wij zullen alleen niet op een gelijkspel spelen en ook daar voor de winst gaan. Tegen Anderlecht en Udinese hebben we laten zien dat we ook in Europese uitwedstrijden kunnen scoren. Hopelijk lukt dat in Spanje ook.”

Mocht AZ zich plaatsen voor de volgende ronde, komen er weer twee wedstrijden bij in het drukke schema van de club uit Alkmaar. Maher weet zijn rust echter wel te pakken. “Als ik niet bij AZ ben dan ben ik meestal gewoon thuis. Ik ga niet veel de deur uit. Soms wil ik ook even niet aan voetbal denken en dan kijk ik een film of kruip ik achter de laptop.”

“We hebben een heel druk programma, maar ik kan nog altijd brengen wat er van me wordt gevraagd. Er is bij ons volgens mij niemand die toe is aan een wedstrijdje rust. Zondag spelen we al weer tegen Vitesse in Arnhem. Mooie wedstrijd”, sluit Maher af. Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *