Verbeek kiest voor Altidore: “Gewoon de beste opstellen”

By
Updated: maart 28, 2012

Het lijkt erop dat Altidore zijn coach voldoende heeft kunnen overtuigen de afgelopen weken. Verbeek leek even zoekende en wisselde Altidore vaak af met Benschop. Vandaag heeft hij duidelijkheid gegeven en kies voor Altidore.

“Gewoon de beste opstellen”, beargumenteerde Verbeek. “Jozy was tegen Heracles niet goed, maar toen bleek hij ziek te zijn. Dat had hij vooraf niet gezegd. Hij wilde zich groot houden. Tegen RKC was hij nog niet optimaal fit, maar had hij een zeer acceptabele invalbeurt.”

Laten we hopen dat de coach voor dit seizoen de definitieve keus heeft gemaakt, want zo breng je ook automatisme in de ploeg. Het lijkt mij niet handig om steeds te wisselen, want Benschop en Altidore zijn twee verschillende spitsen. Enige overeenkomst wat ze hebben is dat ze beide moeilijk het net weten te vinden.

5 Comments

 1. Jeroen

  28 maart 2012 at 21:39

  Zijn jullie het eens met de keus? Ik ben in ieder geval blij dat er nu duidelijkheid is. Dat is een stuk beter voor het elftal.

 2. AZFanatic

  28 maart 2012 at 23:27

  In europees verband hebben de verdedigers van tegenpartij het erg moeilijk met Jozy, door zijn sterke lichaam als aanspeelpunt. Dus logische keuze voor Europa, benschop kon je erg merken dat ie geblesseerd is geweest. Dat zou niet mogen

 3. Peejee

  29 maart 2012 at 10:37

  Ik zeg ff niks…

 4. vvdne

  29 maart 2012 at 13:21

  tja wat zal ik zeggen. Wil eigenlijk nog steeds het liefst een andere spits. Beiden laten zien dat ze zich ontwikkelen, maar een spits moet ballen er in leggen. En op een of andere manier wil dat maar niet lukken. Altidore heeft als voordeel dat hij fysiek is en een mooie traptechniek. Anderzijds is hij ook lang niet zo balvast als zou moeten. Benschop heeft in mijn ogen nog steeds meer potentie, alleen het komt er maar niet uit. Kortom, een andere spits is meer dan welkom.

 5. hAnZ

  29 maart 2012 at 15:43

  Het wisselt wel sterk van wedstrijd tot wedstrijd met Jozy.
  Maar ja, wat AZFanatic al schreef; Er staat wel wat hoor. Als je zo’n gebouw op je af ziet komen kies je wel eieren voor je geld.
  We gaan het zien of hij beter is dan Benschop.

  Er ligt een uitdaging voor AZ om de eerste Nederlandse club te zijn die Valencia verslaat. Moet toch niet zo moeilijk zijn? Ze spelen met amper 100 man uitpubliek heb ik me laten vertellen….

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *