Ajax en PSV alleen optie voor Moisander bij afketsen buitenlands avontuur

By
Updated: maart 27, 2012

Als het aan Niklas Moisander ligt dan is hij bezig aan zijn laatste maanden bij AZ. De 26-jarige Fin geldt bij Ajax als kandidaat-opvolger van Jan Vertonghen, maar heeft een voorkeur voor een andere competitie dan de Nederlandse.

”Het zou mooi zijn om na vier jaar AZ een nieuwe stap te maken”, zegt Moisander deze week in het NUsport-magazine.

”Maar ik besef dat ik nog een contract tot de zomer van 2014 heb en de club dus geen haast heeft om mij te verkopen. Al weten ze binnen AZ wat mijn gedachten zijn.”

Het liefst verkast hij naar Italië of Spanje. ”Ja, ik heb ook gehoord dat onze trainer heeft gezegd dat ik me tegen (Europa League-opponent, red.) Valencia in de kijker kan spelen in Spanje. Dat lijkt mij inderdaad de competitie die het beste bij mij past.”

”Maar ik ben realistisch en denk niet dat ik de clubs voor het uitkiezen zal hebben. Daarom sluit ik niks uit. Ook Rusland niet. Ik snap heel goed dat mijn vriend Pontus Wernbloom naar CSKA Moskou is gegaan.”
Douglas

”Ik heb ook gehoord dat ik bij Ajax op een lijstje zou staan”, bevestigt Moisander. ”Maar lijstjes heeft iedere club. Van mijn zaakwaarnemer Sören Lerby heb ik nog niks vernomen. En ik kan me goed voorstellen dat Frank de Boer Douglas van FC Twente als eerste optie ziet om Vertonghen te vervangen.”

”Het zou best kunnen zijn dat Nick Viergever en ik bij Ajax in beeld komen wanneer Douglas voor een buitenlandse club kiest. Maar als wij met AZ Champions League-voetbal halen, dan weet ik niet of ik in Nederland nog een contract bij een andere club zal tekenen.”

Ook PSV, dat voorafgaand aan dit seizoen al een bod op Moisander afgeslagen zag worden door AZ, hoeft in eerste instantie niet bij hem aan te kloppen. ”Ook dat is pas een optie als een buitenlandse ploeg zich niet meldt.”

5 Comments

 1. Derek

  27 maart 2012 at 13:17

  Waarom is deze kerel aanvoerder?

 2. KeesK

  27 maart 2012 at 13:36

  Moisander behoort nu eenmaal niet tot de DSB (te)veelverdieners en dus bekijkt hij op een nuchtere manier zijn opties. Heel begrijpelijk voor iemand die collega’s dik hun zakken ziet vullen en dus zich terecht afvraagt waarom hij niet hetzelfde zou doen. Hij is immers beroepsvoetballer, international en aanvoerder van een topclub. Ik hoop dat AZ volgend seizoen de Champions League kan bereiken zodat hij niet hoeft te zwichten voor verlokkingen van 020 of de lampjes. Hij heeft een langer durend contract waardoor AZ een aardige transfersom kan vangen, wat kunnen we de beide partijen verwijten?

 3. gerard

  27 maart 2012 at 13:54

  CL deelname is de sleutel om financieel goed te boeren, om je beste spelers eventueel te kunnen behouden, om talentvolle spelers die ook bij de concurrentie in de belangstelling staan te kunnen aantrekken. Dat blijkt ook weer uit Moisanders verhaal.

 4. stefan

  27 maart 2012 at 13:58

  Dacht toch dat ie voor een italiaanse club wilde spelen? zn droom zn ambitie? zn wat?

 5. rucarni

  27 maart 2012 at 17:23

  az moet ophouden met spelers verkopen aan de concurenten,, en Moisander moet eens ze smoel houden over andere clubs en zich eens bewijzen bij az want hij maakt steeds weer en te vaak grve fouten en dan zal je geen buitenlandse clubs vinden hoor.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *