Moisander over Europa League: “Het is een ongelooflijke prestatie”

By
Updated: maart 26, 2012

AZ treft donderdag in de Europa League in Valencia geen slechte tegenstander, maar volgens verdediger Niklas Moisander zijn de Alkmaarders allerminst kansloos. De Fin wijst op de goede thuisreeks van zijn ploeg: afgezien van het duel om de KNVB-beker tegen Heracles Almelo (die verloren ging in de verlenging) is de ploeg van coach Gertjan Verbeek haast onverslaanbaar in eigen huis. Ook in de Europa League is de ploeg al acht thuiswedstrijden op rij ongeslagen.

“Thuis zijn we sterker, dus het zou mooi zijn als we direct een goed resultaat kunnen boeken. Dan is alles mogelijk”, laat Moisander optekenen op het digitale thuis van de Europese voetbalbond UEFA. Volgens Moisander is het geen nadeel dat zijn ploeg eerst thuis speelt. Hij wijst op het feit dat AZ zo de eerste klap kan uitdelen. “Tot nu toe heeft het niet slecht voor ons gewerkt.”

“Het is een ongelooflijke prestatie dat we zo ver in het toernooi zijn gekomen, en dat we tegen een geweldige club als Valencia mogen spelen”, gaat Moisander verder. “Ik denk niet dat wij de Europa League winnen. Als je alleen al kijkt naar de begroting en de spelers van Valencia, dan denk ik dat zij zeventig procent kans hebben en wij dertig. In voetbal is het hoe dan ook altijd mogelijk dat kleinere ploegen winnen van de grote jongens. Wie weet.” Bron: Voetbalzone.nl

2 Comments

 1. hAnZ

  27 maart 2012 at 06:50

  Als je al voor de wedstrijd je koppie laat hangen wordt het natuurlijk niks.
  Valencia moet voor dit AZ zeker lukken. Dit team lukt gewoon alles omdat het ook echt een TEAM is.
  En ja, als je zelf de eerste klap uitdeelt is de winst al bijna binnen.

 2. gerard

  27 maart 2012 at 10:24

  Manchester United en Manchester City werden toen ze uit de CL vlogen meteen getipt als de favourieten echter werden beide kansloos uitgeschakeld in de EL zelfs door een club als Sporting Lissabon met Schaars en van Wolfswinkel die zeker niet qua voetbal boven AZ uitsteekt dus waar hebben we het over?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *