AZ wint mager duel tegen RKC Waalwijk: 1-0

By
Updated: maart 25, 2012

Koploper AZ heeft een moeizame zege op RKC Waalwijk geboekt. In een treffen zonder hoogtepunten werd het 1-0.

Een half kansje viel er in de slechte eerste helft te noteren: Benschop kwam net tekort om de bal binnen te tikken. Verder ging er aan beide kanten, en dan vooral bij de Alkmaarders, zo veel mis dat er weinig te genieten viel.

Kort na rust werd het na misgrijpen van RKC-doelman Zoet 1-0 via Gudmundsson. AZ speelde nu wat beter, maar creeerde nog steeds weinig. RKC drong de thuisploeg gaandeweg vaker terug, maar dat leidde ook al niet tot kansen. Alleen Sno kwam met twee schoten in de buurt van de gelijkmaker.

11 Comments

 1. Geert

  25 maart 2012 at 16:34

  Na die domper tegen Heracles is het belangrijkste dat AZ gewoon 3 punten heeft. Nu kijken wat PSV en ajax doen… Waar ik me overigens mateloos aan erger is het wisselen tussen Benschop en Altidore. Momenteel vind ik Altidore het beter doen, omdat hij gewoon balvast is. Verbeek zou één van de twee gewoon het volle vertrouwen moeten geven en hele wedstrijden laten spelen. Dan kan de rest van het team daar ook aan wennen.

  • KeesK

   25 maart 2012 at 18:08

   Het zwakke punt van Gertjan Verbeek is dat hij misschien niet of laat weet wanneer zijn eigenwijsheid in zijn nadeel begint te werken. Tot nu toe is de eerste plaats natuurlijk geen reden voor hem om wat te veranderen dus verwacht meer van hetzelfde. Maar hij gaf wel aan dat hij ook met andere spelers wil spelen als de basisspelers vermoeid zijn. Dus misschien ligt het er aan dat ze niet aan willen geven dat ze eigenlijk rust willen hebben?

 2. gerard

  25 maart 2012 at 16:47

  Punten zitten weer in de knip, de schoonheidsprijs voor de enkele wedstrijden nog te gaan zijn voor mij nu niet meer nodig.
  Belangrijk is dat we weer de nul hebben gehouden en niets hebben weg gegeven.

  Wat is nu het beste voor ons kijkende de wedstrijd ajax-psv:
  – een gelijkspel zodat de afstand op beide 3 en 4 punten worden
  – een overwinning van psv zodat de afstand 2 en 5 worden
  In iedergeval geen overwinning van ajax gezien die dan met 1 punt in onze nek blijven hijgen.

 3. jerriaan

  25 maart 2012 at 17:23

  Ik vond Altidore vandaag erg slecht spelen. Geen enkele bal kwam aan (van de andere spelers trouwens ook niet) en hij leed veel te veel balverlies. Misschien is het tijd dat we Boymans een kans geven.

  • Jeroen

   25 maart 2012 at 19:56

   Ik vond Altidore beter dan Benschop, maar inderdaad het was niet best. Komt misschien ook doordat ze zonder vertrouwen spelen?

   We moeten wel snel uit ons dip komen, want er komen genoeg belangrijke wedstrijden aan. We hebben het nog in eigen hand, maar dan moeten we er echt vol voor gaan. Daarnaast misschien ook wat vaker kansen afmaken.

 4. Maarten

  25 maart 2012 at 19:59

  Altidore heb ik liever dan beschop. Altidore is balvaster. Benschop is een betere afmaker dus ik snap verbeeks twijfeling wel.

  • Jeroen

   26 maart 2012 at 10:04

   Mee eens, maar Altidore verkloot wel meer kansen dan Benschop. Hij had er gisteren ook zeker twee kunnen maken. Met een echte afmakker zouden we al bijna kampioen zijn geworden. Het is toch best raar dat de nummer 1 en 2 van deze competitie geen echte afmaker hebben.

   Soms vraag ik mij af of we uberhaupt wel met een spits moeten spelen. Zet Maher en Martens naast elkaar als aanvallende middenvelders en het komt wel goed.

 5. hAnZ

  25 maart 2012 at 20:20

  Het was idd dat Altidore nog de voorzet gaf voor de goal, maar de rest was bagger.
  Ook een beetje aan ons, publiek, te wijten. We mogen best onze ploeg ook in slechte wedstrijd steunen met liedjes en aanmoedegingen.
  Donderdag gewoon dat stadion laten ontploffen zodat de aanwezige Spanjolen doof naar huis gaan.

 6. De echte supporter

  25 maart 2012 at 20:35

  Ik ben heel blij met de drie punten en verder de wedstrijd snel vergeten

 7. Peejee

  26 maart 2012 at 09:56

  Het zal niet de 1e keer zijn dat ik roep dat Altidore zo model zou kunnen staan voor de pindakaasreclame met ‘Pietertje”in de hoofdrol. Echter Benschop is, uitzonderingen daargelaten, ook geen meerwaarde. De spitspositie is dit seizoen cruciaal gebleken. Ik trap een open deur in door te zeggen ‘met een beetje knappe spits zou het kampioenschap binnen zijn gehaald. Staat natuurlijk los van de verwachtingen die wij met z’n allen voor aanvang van dit seizoen hadden. Hoe dan ook je moet het nu gewoon doen met wat je hebt. Laat GertJan Verbeek eens gek doen en gewoon een keer beginnen met Kevin Lukassen of Gino van Kessel. De laatste heeft er in A1 ook al een stuk of 21 ingelegd. Zeg nou zelf, wat hebben we te verliezen zonder Benschop of Altidore?? Niks toch?!

  P.s. was toch er erg blij met de drie puntjes tegen RKC. Een draak van een wedstrijd. Maar wel drie punten en dat telt nu het hardst.

 8. hAnZ

  26 maart 2012 at 12:02

  Hahaha ja, zou zo maar kunnen Peejee….
  Het is bij AZ ook waarschijnlijk een centenkwestie dit seizoen. Het bestuur heeft een beetje de hand op de knip dit seizoen. Ze doen het financieel erg goed.
  Het is alleen erg jammer dat we geen echte spit hebben om het af te maken.
  Vergeet natuurlijk niet dat als je constant het elftal veranderd, je ook een onrust brengt binnen de club en er waarschijnlijk de resultaten achterblijven. Kijk maar naar Vitesse waar ze denken de titel te kunnen kopen. Bij AZ spat het spel plezier er gewoon vanaf. (afgelopen zondag even niet…)
  voorlopig staan we wel 1 puntje boven de concurentie…..

  Wat ik al riep in een eerder berichtje hier;
  Laten we als supporter massaal achter ons team scharen en a.s. donderdag de boys naar de overwinning schreeuwen,brullen enz.
  Zondag hoorde ik ook al diverse supporters hun eigen club uitfluiten. Dit werkt alleen maar averechts. Een negatieve stemming slaat ook over op de spelers.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *