Verbeek: “Uitschakeling als een mokerslag aangekomen”

By
Updated: maart 23, 2012

Gertjan Verbeek pakte in zijn trainersloopbaan nog geen prijs en zag donderdag weer een mooie mogelijkheid uit het zicht verdwijnen. AZ werd in de halve finale van het bekertoernooi uitgeschakeld door Heracles Almelo, dat in de verlenging met 2-4 te sterk was. “De uitschakeling is als een mokerslag aangekomen”, geeft Verbeek toe op de website van zijn werkgever.

De teleurstelling was enorm in het Alkmaarse kamp. “Iedereen zat er na de wedstrijd behoorlijk doorheen”, vertelt Verbeek. “We waren er zo dichtbij, zeker als je kijkt naar de mogelijkheden die we hebben gehad. Het eind van het verhaal was negatief. Nu moeten we ons richten op Valencia en de Eredivisie, te beginnen met RKC Waalwijk.” Bron: Voetbalzone.nl

10 Comments

 1. hAnZ

  23 maart 2012 at 20:50

  En hij was niet de enige hoor.
  Ik was ieder geval knap chagrijnig na de wedstrijd. In zo’n bui dat je met alle liefde een prullenbak van de muur schopt.
  Maar ja, uithuilen en zondag en de rest van de wedstrijden winnen. Met een beetje geluk gaat FC Gemeente Eindhoven tegen 020 eindigen in een gelijkspelletje.
  De schaal is ook een erg mooie prijs. Een finaleplaats voor de UEFA beker in Boekarest trouwens ook wel….

 2. NHN

  24 maart 2012 at 09:36

  Bij mij kwam het ook hard aan. Zie het ook niet zo vrolijk in , de rest van de competitie. Maar misschien ben ik wel te somber. Gewoon winnen van RKC en dan kijken we er weer anders tegen aan. Maakt niet uit hoe. Het hoeft niet met mooi voetbal. De tijd is nu aangebroken om de punten op wat voor manier dan ook bij mekaar te boksen.

 3. KeesK

  24 maart 2012 at 10:17

  Ik heb er minder moeite mee omdat AZ zoals gewoonlijk weer van zichzelf heeft verloren. Na de 0-1 ging AZ vol gas en was het zo geprezen spel van Heracles nergens meer te bekennen met de 2-1 als gevolg. Het daarna niet scoren en een versnelling of twee lager spelen werd AZ uiteindelijk fataal omdat Heracles daardoor weer een gelijkwaardige tegenstander werd. De oorzaken hiervoor zijn bekend, wat de technische staf hiermee gaat doen zullen we in het vervolg van het seizoen wel zien. Veranderen ze niks dan verwacht ik een teleurstellend einde van een seizoen met vele hoogtepunten.

 4. Jeroen

  24 maart 2012 at 10:30

  Nou Verbeek bij mij is het ook als een mokerslag aangekomen. Ik was na de wedstrijd bok chagrijnig en ik kon het eigenlijk ook niet geloven. Wij hadden gewoon in die finale moeten staan.

  Ik ben het deels met NHN eens dat het nog knap lastig gaat worden. Europa League win je zeer waarschijnlijk toch niet, en ondanks dat we in de competitie alles nog in eigen hand hebben, vraag ik het mij af of we dat gaan halen.

 5. gerard

  24 maart 2012 at 11:44

  Bekijk het nu eens allemaal positief, als we dan ergens uitgeschakeld in moesten worden dan maar voor de minst aansprekende prijs ‘de nationale beker’.
  We hebben kwaliteit te over met een zwak punt voorin:
  [url]http://eredivisielive.nl/video/47424-piero-omschakeling-az.html[/url]
  Neemt niet weg dat we met spelers als Elm, Maher, Martens, Viergever, Poulsen, Moisander, Holman, Beerens we een prijs moeten winnen. Ik denk dat de spelers nu nog meer gefocust zijn om de landstitel binnen te halen waar ze eigenlijk al het gehele seizoen in geloven!

 6. De echte supporter

  24 maart 2012 at 11:44

  Jeroen, ik ben bang dat we in de komende week alles vergooien. Die mokerslag daar heb ik nog steeds last van. Ik begrijp het nog steeds niet dat we niet door zijn.
  Wat een kansen die we hebben verprutst. Ik kan niets positiefs halen uit de wedstrijd

  • KeesK

   24 maart 2012 at 14:22

   Ik kan zeker wel wat positiefs halen uit de wedstrijd en wel het feit dat Johann Berg Gudmundsson beter speelde dan van Roy Beerens verwacht kon worden. Voorzetten die ergens op lijken en schoten op doel waarvan er eentje zelfs raak was. En om daarop verder te borduren waarom wordt er niet meer gebruik gemaakt van andere spelers buiten de vaste elf die blijkbaar net zo goed of zelfs beter kunnen presteren omdat ze beter/fitter zijn? Ik begrijp aan de ene kant de motivatie daarvoor wel maar ik denk dat het te ver wordt doorgevoerd op het argument dat de basiself fit genoeg zouden zijn. Wat dus niet het geval bleek te zijn en niet voor de eerste keer. Het positieve hieraan kan zijn dat door meer gebruik te maken van de reservespelers AZ beter door het drukke schema zou kunnen komen. Zo’n beetje alle wedstrijden die AZ verloren heeft komt door iets minder fitheid en concentratie en gepruts voorin. Als deze beide manco’s worden verholpen kunnen ze bijna iedere ploeg van de mat vegen. Inclusief Italiaanse en zelfse Spaanse teams.

 7. De echte supporter

  24 maart 2012 at 11:45

  Gerard ik hoop dat je gelijk heb en krijg

 8. rucarni

  24 maart 2012 at 14:25

  wat dacht je van ons verbeek ????????????
  we betalen ons elke keer een godvermogen en dan krijg je zn aanfluiting van een wedstrijd te zien ,,, geen passie lekker rustig aan en geen overtuiging een schande dat dat tentoon gespreid wordt met zn goed elftal.
  en hoop dat je een omkeer kan maken want als je zo speelt kan je meteen wel stoppen,,weer zie je een az dat niet kan of wil doordrukken .als je zo speelt tegen valancia dan kunnen we nog lachen wordt het de grootste uitdslag ooit en kunnen wij ons ingraven in een stil hoekje ,,geef die gasten een een schop onder hun hol ze verdienen genoeg.

 9. gerard

  24 maart 2012 at 18:43

  @ de echte supporter, geloof me nou maar.
  a.s. zondag wordt er weer een gat geslagen want ik mag toch niet aannemen dat AZ in eigen huis tegen RKC punten verliest. Ajax-PSV die het tegen elkaar moeten opnemen laten wellicht beiden punten liggen maar in iedergeval wordt er een concurrent op achterstand gezet. Twente (die momenteel sportief in een dip zit) is wellicht een tijdje zijn beste speler (de Jong) kwijt, en kan misschien ook niet in de thuiswedstrijd van AZ meestrijden.
  Als het een beetje mee zit en AZ weet zijn wedstrijden te winnen dan kan het als het een beetje mee zit zelfs in een van de laatste wedstrijden bij een gelijkspel in Eindhoven volstaan om daadwerkelijk de titel te grijpen.
  Ik heb er alle vertrouwen in!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *