AZ na verlenging uit bekertoernooi

By
Updated: maart 23, 2012

Heracles Almelo heeft voor het eerst in de clubgeschiedenis de finale van de KNVB-beker bereikt. De Almeloers wonnen in een spektakelstuk na verlenging met 4-1 bij drievoudig bekerwinnaar AZ.

Vanaf het begin golfde het spel op en neer. Everton zette Heracles op 1-0 met en harde kopbal uit een voorzet van Overtoom, die zich knap van Marcellis had ontdaan. Nog voor rust bogen Maher en Gudmundsson de achterstand om.

Heracles ontsnapte kort na de pauze aan de genadestoot; Gudmundsson zag een van richting veranderd schot tegen de paal belanden, waarna de bal via Benschop net naast het doel caromboleerde.

Nadat ook Holman nog dicht bij AZ’s 3-1 was geweest, kwam Heracles bij een counter op 2-2; Quansah kopte in uit een corner van Duarte. De gelijkmaker was de opmaat voor een offensief van Heracles, dat resulteerde in kansen voor onder andere Armenteros, Vejinovic en Duarte.

AZ bleef echter overeind en begon sterk aan de verlenging; zo zag Falkenbrg een inzet gestopt worden door Telgenkamp, de vervanger van de geschorste Pasveer, en schoot Benschop tegen de paal.

In de tweede helft van de verlenging bezorgden twee invallers Heracles de zege; de aan de buitenspelval ontsnapte Bruns maakte de 3-2 en stelde in de slotminuut Gouriye in staat te scoren.

5 Comments

 1. hAnZ

  23 maart 2012 at 11:40

  Jammer voor AZ. Jammer dat de lange reeks van ongeslagen thuis na 13 maanden is doorbroken.
  Ik stond na de wedstrijd ook enorm te balen. Maar ja, waar een winnaar is is ook een verliezer. Het hoort nou eenmaal bij het spel.
  Heracles heeft verdient gewonnen. Prima voetbal en mooie acties. Die reserve keeper was ook aardig op dreef. Verbazingwekkend dat Heracles zo laag in de ranglijst staat.
  AZ speelde veel te laconiek en te afwachtend. Een Altidore die er schijnbaar niets van snapt, een Holman die zijn dag niet lijkt te hebben en alle kansen mist een Elm die oververmoeid lijkt en zo nog wel wat dingen.
  Nog helemaal los van het arbitale spul die tegenstrijdig vlagten/floten.

  Vrees dat de ARBO dienst in Almelo en verre omstreken het vandaag aardig druk heeft met ziekmeldingen.
  Gelukkig hebben we voor de wedstrijd nog wat aandeeltjes Grolsch gekocht….

 2. gerard

  23 maart 2012 at 12:56

  Helaas, een AZ dat meedeed voor alle prijzen en wellicht het succesvolste jaar ooit in haar geschiedenis tegemoet kon zien.
  De beker is dus langs ons heen gegaan, over de vele gemiste kansen hoeven we het niet te hebben. Hopelijk kan AZ haar rug rechten en komend weekend weer laten zien wie de baas in de eredivisie is want dit fantastische seizoen met deze groep is verplicht zich te kronen met tenminste een prijs en wat mij betreft de hoogste prijs!

 3. maarten

  23 maart 2012 at 13:34

  Het kan ook altijd nog een seizoen worden waar je met lege handen staat aan het eind, hoop een ierder geval wel dat we champions leage halen,

  Begrijp me niet verkeerd Holman is echt een topspeler en erg belangrijk voor AZ maar vind dat hij wel vaak grote kansen mist,

  Gun het Heracles wel hoor, hoop nu dat ze hem ook echt winnen, lijkt een beetje op AZ deze club, met weinig geld toch enorm mooie dingen doen, het enige nadeel is dat ze misschien europa ingaan, en daar hebben ze denk niet zoveel te zoeken,

 4. Derek

  23 maart 2012 at 15:58

  Wat een blamage. hier heb je nou ajax voor verslagen in eigen huis. DRAMA

 5. NHN

  24 maart 2012 at 09:28

  idd, voor lul van 020 gewonnen. AZ zal alle zeilen bij moeten zetten, om nog wat van dit seizoen te maken. Het kan nog. AZ bezorgd het Nederlandse voetbal wel een slechte zaak als Heracles europees voetbal gaat spelen. Zo’n club met een hockey-stadion die er dan in de voorrondes weer uitvliegt tegen een club uit pakweg Estland of Slovenie. Rest AZ de taak om kampioen te worden dus. Maar dat zal erg zwaar worden. Gezien de fitheid van de selectie, en het zware programma. Ik zie het niet rooskleurig in, maar blijf hopen op een goed resultaat.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *