“Verbeek had ook bij Feyenoord kunnen slagen”

By
Updated: maart 22, 2012

Zo kom je bij elkaar over de vloer, zo sta je tegenover elkaar. Jan Smit, voorzitter van Heracles Almelo, ontmoet vanavond het AZ van Gertjan Verbeek in de halve finale van de KNVB Beker.

“Gertjan en ik hebben een zeer vriendschappelijke verhouding”, vertelt de preses, die in het verleden met Verbeek samenwerkte bij de Heraclieden. “Normaal gesproken hebben we wekelijks wel een aantal keer contact. We bellen over en weer. Daarnaast doen we samen heel wat leuke dingen. Voorheen gingen we met elkaar skiën. Tegenwoordig gaan we uit eten, stappen we op de mountainbike of op de wielrenfiets. Nee, dat gaat prima tussen ons. Gertjan is ook vaak aan het klussen in zijn huis. Dan kom ik op een zaterdag even langs voor een kop koffie en neem ik wat lekkers voor hem mee. Ik waardeer zijn eerlijkheid en oprechtheid. Het verrast me niet dat het tussen hem en AZ zo klikt. Het succes dat hij in Alkmaar boekt, gun ik hem als geen ander.”

Smit meent dat Verbeek bij Feyenoord had kunnen slagen, als hij er maar de tijd voor had gekregen om zijn ideeën uit te voeren. “Als het bestuur van Feyenoord Gertjan meer had gesteund en achter zijn visie had gestaan, dan was het hem daar ook gelukt. Wat ze nu in Rotterdam meemaken had dan veel eerder gekund”, zegt de voorzitter, die ook bij een eventuele bekernederlaag tegen AZ gewoon bevriend blijft met Verbeek. “Ja, dan neem ik gewoon weer een zakje van de bakker mee. Wie er ook wint, de vriendschap tussen Gertjan en mij blijft altijd bestaan.” Bron: Elfvoetbal.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *