Verbeek over halve finale KNVB Beker: “Nog één horde te gaan”

By
Updated: maart 22, 2012

In een goed bezochte persruimte blikte Gertjan Verbeek woensdagmiddag terug op zijn schorsing en vooruit op het thuisduel met Heracles Almelo in de halve finale van de KNVB beker. “Een unieke mogelijkheid.”

Verbeek: “Ik hamer er al weken op om van wedstrijd tot wedstrijd te leven. We zijn er nu richting de spelers dan ook nadrukkelijk mee bezig dat dit een unieke mogelijkheid is om een finale te spelen. Ik probeer alles aan te wenden om de focus goed te krijgen. We zijn er nu dicht bij, nog één horde te gaan. Daar zijn de spelers wel van doordrongen. Ze nemen ook de ervaring mee van het spelen van knock-out-wedstrijden. Dat is een voordeel ten opzichte van Heracles, dat niet zo goed draait de laatste weken.”

“We hebben afgelopen jaar wel aangetoond dat we redelijk fit door het programma kunnen fietsen”, reageerde Verbeek op een vraag over de volle agenda. “Dat is dus geen issue. Ik hoef de spelers nu geen prikkels voor conditieontwikkeling meer te geven, alleen voor onderhoud om de basis vast te houden. Vanuit die basis kun je topprestaties leveren. Op basis van tests blijkt dat het conditieniveau niet zakt. Bij sommigen stijgt het zelfs.” Bron: AZ.nl

4 Comments

 1. hAnZ

  22 maart 2012 at 12:51

  Ik verwacht wel een prachtige wedstrijd. Heracles is zeker geen K clubje waar AZ met de vinger in de neus overheen gaat. zeker niet als ze hun oude, strijdbare, vorm weer terug hebben.
  Owww ik heb nu al zin in de finale in de kuip tegen die lampies.

  • Jeroen

   22 maart 2012 at 19:17

   Ik verwacht ook een mooi open duel. Daarnaast ben ik ook best blij dat Beerens even niet speelt. Ik weet dat hij heel goed kan voetballen, maar de laatste weken komt het er niet uit. Ik begin Ron Jans toch beter te begrijpen waarom hij koos voor Narsingh.

   Ik denk dat het vanavond 2-0 voor AZ gaat worden.

   Daarna direct kaarten bestellen voor de finale.

 2. hAnZ

  23 maart 2012 at 07:28

  Een tikkie brak op het werk na amper 5 uurtjes nachtrust…
  Nou Jeroen, we weten ondertussn de uitslag. Je zat er met 2 doelpunten van AZ aardig in de richting. Helaas dat Heracles hun kansen WEL benutte….
  Hopelijk spelen de Almelose boy in de kuip ook zo aardig tegen die lampies. De beker gun ik hun eerder dan FC gemeente Eindhoven.

 3. KeesK

  23 maart 2012 at 09:38

  AZ heeft gegokt en verloren. Gegokt dat de vaste basis de klus in scorend en conditioneel opzicht kon klaren ondanks het zware programma. Helaas de zwakke schakels braken, de precisie en het geluk ontbraken op de cruciale momenten, de energieniveaus gingen uiteindelijk bij de meesten in het rood en het waardige en dappere Heracles deed uiteindelijk zijn voordeel ermee ondanks individueel kwaliteitsverschil.
  Het is begrijpelijk vanuit Verbeek’s visie maar misschien hadden er meer frisse spelers zoals Gudmundsson vanaf het begin opgesteld moeten worden. Ik als openlijke criticaster van Beerens was verheugd dat Gudmundsson zijn kans pakte om zich in de kijker te spelen op een zakelijke manier en ook nog scorend. Maar of een frisser team het wel had gered zullen we nooit weten en Altidore en Holman tot zondebokken maken is ook te kort door de bocht want de wedstrijd werd ook achterin verloren. Nog strijd op twee fronten over.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *