Verbeek verdedigt zich met 3D-beelden

By
Updated: maart 21, 2012

AZ heeft dinsdagavond bij de beroepscommissie van de KNVB nieuwe 3D-beelden laten zien om het gedrag van trainer Gertjan Verbeek te verdedigen.

De Alkmaarse club had een Engels bedrijf ingeschakeld om de animaties te maken. Daarin was te zien dat Verbeek vierde official Jochem Kamphuis niet aanraakte tijdens de wedstrijd tegen Heracles Almelo.

Het duwen van de official was één van de klachten van de aanklager betaald voetbal. Die wilde de coach voor drie duels, waarvan één voorwaardelijk, schorsen.

Verbeek en AZ gaan voor vrijspraak omdat het fysieke contact volgens hen de reden was dat de trainer destijds naar de tribune werd gestuurd.

De aanklager vond dat de trainer tijdens het duel op 3 maart meerdere keren in woord en gebaar duidelijk had gemaakt het niet eens te zijn met de arbitrage. De uitspraak van de commissie van beroep wordt woensdagochtend rond 9.30 uur bekend.

Volgens een woordvoerster van de KNVB was het de eerste keer dat de beroepscommissie werd geconfronteerd met 3D-animaties. Bron: NU.nl

7 Comments

 1. KeesK

  21 maart 2012 at 09:49

  Hoe ver moet je gaan om iets wat sowieso al overduidelijk was te weerleggen? En dan nog zijn ze in staat bij de KNVB om aan ’t tegendeel vast te houden. Dapper van Verbeek om ze zo te kijk te zetten.

 2. Michiel

  21 maart 2012 at 10:17

  Nou nou, hij heeft 1 wedstrijd minder gekregen. Waar gaat het over… Ga je focussen op het voetbal!

  • KeesK

   21 maart 2012 at 10:29

   Het gaat Gertjan Verbeek om het principe en het gevoel dat hij onrechtvaardig is beoordeeld. De KNVB heeft het hem gedeeltelijk gelijk gegeven door die ene wedstrijd in mindering te brengen maar hem niet vrij te spreken. Ik ben benieuwd wat AZ nu gaat doen.

 3. Jeroen

  21 maart 2012 at 10:27

  Belachelijk inderdaad.. Nu moet Verbeek op de tribune zitten tegen Heracles Almelo. Echt hoe kansloos kan de KNVB zijn?

 4. rucarni

  21 maart 2012 at 21:43

  jongens jullie weten toch dat die knjb hun ongelijk nooit zullen toegeven.
  het zijn de dictators van de nederlandse voetbal velden,,tuig eerste klas
  laten we ons nu maar focussen op de aankomende belangrijke wedstrijden.
  en ja het is belachelijk en heel onterecht maar nooit zullen ze zeggen dat ze ongelijk hebben dus verspilde moeite.

 5. Frans

  22 maart 2012 at 06:51

  Dit bericht,vond ik wel leuk

  KNVB schorst Kamphuis zes maanden.

  Nu naar aanleiding van de driedimensionale animatiebeelden, die AZ ter verdediging van Gertjan Verbeek op de zitting van de beroepscommissie van de KNVB vertoonde, onomstotelijk vast is komen te staan dat de vierde official Jochem Kamphuis scheidsrechter Bossen willens en wetens onjuist informeerde met betrekking tot het incident wat tussen hem en Verbeek plaats had gevonden, op grond waarvan Bossen Verbeek naar de tribune stuurde, en ook na afloop van de wedstrijd AZ-Heracles zowel als op de zitting van de tuchtcommissie nog vol bleef houden dat er van agressief lichamelijk contact sprake was geweest, heeft de KNVB besloten dat er disciplinaire maatregelen tegen Kamphuis genomen dienen te worden.

  Volgens KNVB secretaris-generaal Harry Been heeft Kamphuis door opzettelijk onwaarheden te verkondigen met het kennelijke oogmerk iemand door wie hij zich onheus bejegend voelde een straf op te laten leggen, de geloofwaardigheid van het Nederlandse scheidsrechterskorps in het algemeen ernstig schade berokkend, en daarnaast zijn eigen integriteit in het bijzonder aangetast.

  De KNVB acht het van het grootste belang, mede met het oog op de grote sportieve en financiële belangen die in het betaalde voetbal op het spel staan, dat eenieder die deel uitmaakt van het keurkorps der Nederlandse arbiters van onbesproken gedrag is en dat er geen redenen mogen zijn op grond waarvan de persoonlijke integriteit in twijfel getrokken zou kunnen worden.

  Na het voorval met Gertjan Verbeek tijdens AZ-Heracles op zaterdag 3 maart kan dit van Jochem Kamphuis niet langer gezegd worden. Daarom is de KNVB, na rijp beraad en zorgvuldige afweging, tot de conclusie gekomen dat Kamphuis, gezien de ernst van de overtuigend bewezen feiten, zes maanden lang zijn werkzaamheden als scheidsrechter, assistent scheidsrechter of vierde official niet meer uit mag oefenen.
  bron: http://www.knvb.nl/nieuws/20979/verzonnen%20berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *