Verbeek: “Wij gaan de Europa League niet winnen”

By
Updated: maart 17, 2012

Al snel na thuiskomst vanuit Italië schoof Gertjan Verbeek vrijdag aan voor zijn wekelijkse persmoment. Hij reageerde op de loting tegen Valencia en de volle speelkalender in de maanden maart en april. “Het genereert ook heel veel energie.”

Verbeek: “Wat ik dacht toen in hoorde dat we Valencia treffen? Dat de nummer drie van Spanje weer sterker is dan de nummer vier van Italië. Hoe verder je komt, hoe meer de weerstand toeneemt. Dat is de consequentie; alleen maar mooi natuurlijk.”

“Nee, ik geloof niet dat we de Europa League gaan winnen”, vervolgde de oefenmeester. “Daar blijf ik bij. Je moet mensen namelijk niet voor de gek houden. Als je alleen al kijkt naar de begroting en de spelers die ze daar hebben, is de kansenverhouding 70 / 30 in hun voordeel. Maar goed, er is altijd een kans in voetbal dat het kleintje de grote kan verslaan.” Bron: AZ.nl

3 Comments

 1. Jeroen

  17 maart 2012 at 10:54

  Echt wel 😛

 2. gerard

  17 maart 2012 at 15:47

  Leuk dat indekken maar het is 11 tegen 11.
  Als er meer chemie en balans zit in een club met een kleine begroting zal het altijd beter spelen dan een ploeg met een grote begroting maar waar geen goede wisselwerking tussen de dure spelers bestaat. Daarbij zijn dit wedstrijden opzich, worden vaak beslist door foutjes dus om AZ totaal uit te vlakken is onzin als je al zover bent gekomen.

 3. Mike

  17 maart 2012 at 20:58

  Nou als we van Valencia winnen voor wie moeten we dan bang zijn vind Valencia en Sporting Lissabon de best clubs uit Europa League. Maar ik denk dat AZ 25% kans heeft om door te gaan ik verwacht dat dit de laatste Europa league wedstrijd is voor AZ dit seizoen. Hoop wel dat we een prijs pakken na zo geweldig seizoen en niet dat we met lege handen komen te staan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *