Valencia over AZ: “We hebben veel respect voor deze ploeg”

By
Updated: maart 16, 2012

Na PSV mag Valencia zich opnieuw gaan opmaken voor een confrontatie met een Nederlandse tegenstander in de Europa League. De huidige nummer drie van de Primera División werd in de kwartfinale gekoppeld aan AZ, momenteel de koploper van de Eredivisie. Technisch directeur Braulio Vázquez waakt voor onderschatting: “Op dit punt in de competitie is iedere tegenstander zwaar.”

Valencia hoefde zich niet maximaal in te spannen om PSV van zich af te slaan, maar dat betekent volgens Vázquez niet dat zijn ploeg ook zomaar AZ zal uitschakelen. “Om een idee te geven van de kracht van AZ: donderdag schakelden ze Udinese uit, terwijl ze de gehele wedstrijd met tien man speelden en nog een penalty misten. Dat zegt genoeg over hun kwaliteiten”, toonde de sportbestuurder zich goed op de hoogte.

“AZ is een typisch Nederlands team, dat goed en aanvallend voetbal speelt”, vervolgde Vázquez. “Maar ze zijn compacter en evenwichtiger dan PSV in aanvallend en verdedigend opzicht. AZ is de koploper van de Nederlandse competitie en we hebben veel respect voor deze ploeg. Het is een voordeel dat we de tweede wedstrijd thuis spelen, met de steun van de supporters in het Mestalla.” Bron: Voetbalzone.nl

2 Comments

 1. stefan

  17 maart 2012 at 08:44

  Heb alleen maar Respect voor mn Cluppie met zo,n kleinste begroting toch tussen de beste 8 van Europa kan alleen maar trots zijn mijn zeizoen is Top.

  • Jeroen

   17 maart 2012 at 10:54

   Dit is inderdaad al echt een topseizoen. Klasse dat ze zo ver zijn gekomen. Wie had dit ooit verwacht zo snel na het debacle van DSB?

   Respect voor Gerbrands en zijn team. Soms denk ik dat we hem te weinig belonen voor het mooie werk. We klappen altijd voor Verbeek of de spits die een doelpunt maakt, maar niet voor de organisatie die erachter staat…. de organisatie die blijft staan als de trainer en spits alweer zijn vertrokken. hmmmm misschien moeten we daar iets mee doen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *