Verbeek trots op zijn ploeg

By
Updated: maart 16, 2012

AZ leverde donderdag een puike prestatie door met tien man overeind te blijven tegen Udinese. De ploeg verloor met 2-1, maar dat was voldoende na de eerdere 2-0 zege in Alkmaar. Trainer Gertjan Verbeek was trots op zijn ploeg.

Toch begon het nog desastreus voor AZ. Nick Viergever kreeg al na twee minuten rood en Udinese kwam via een penalty op voorsprong. Verbeek: “Na twee minuten dacht ik wel: dit wordt lastig. Je moet dan nadenken over hoe het verder moet want je moet nog 87 minuten. Op dat moment kan het nog want over twee wedstrijden sta je dan met 1-0 voor, maar je moet wel met tien man verder.”

“De jongen hadden ook nog steeds het gevoel dat er hier wat te halen viel. Het heeft ook geen enkele zin om je kop te laten hangen. Zelfs met 2-0 zagen de jongens dat ze het af en toe toch redelijk konden uitvoetballen. Ik denk dat wij de laatste twintig of 25 minuten van de eerste helft gewoon de bovenliggende partij waren. We maken ook terecht een doelpunt”, aldus Verbeek tegen Eredivisie Live.

AZ bereikte tegen Udinese pas voor de vierde keer in de clubhistorie de kwartfinale van een Europees toernooi. “Als je ziet waar we vandaan komen, wat er de afgelopen twee jaar is gebeurd bij AZ en ziet met welk ploegje we het nu doen, dan is dat wel een heel knappe prestatie. Zeker als je vandaag ook nog met tien man eigenlijk zonder blikken of blozen die wedstrijd over de streep trekt. Wij hebben ongelofelijk veel karakter getoond en eigenlijk ook nog de beste kansen gekregen.” Bron: Voetbalprimeur.nl

11 Comments

 1. Jeroen

  16 maart 2012 at 08:52

  Trots? trots? ik ben SUPER trots.. Wat toonde ze gisteren karakter. Verbeek heeft er echt een mooie ploeg van gemaakt.

  Falkenburg speelde gisteren overigens erg goed. Hij lijkt zijn positie te hebben gevonden in het team. 4 goals uit 4 wedstrijden is top 😀

 2. ravi

  16 maart 2012 at 10:11

  Heel Alkmaar en omstreken mogen trots zijn op dit AZ. Fantastische
  resultaat. En dat met 10 man gedurende 88 minuten. Ik ben ook SUPER
  TROTS op dit AZ en onze coach Verbeek. Ga zo door mannen.

 3. Derek

  16 maart 2012 at 10:29

  Onwijs blij met de volgende ronde! Trots op AZ!

 4. Geert

  16 maart 2012 at 11:15

  Iedereen mag inderdaad heel trots zijn op AZ, dat verdiend in de kwartfinale staat!

 5. KeesK

  16 maart 2012 at 11:32

  Voor de die-hard AZ fans is hier de link voor de rechtstreekse kwart en halve finale trekking van de CL en EL die zo (11:45) begint:
  http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2012/draws/index.html

 6. gerard

  16 maart 2012 at 12:34

  Juist al na twee minuten de onterechte rode kaart en de 1-0 tegen uit de penalty laat zien hoe goed en degelijk de organisatie is bij AZ om niet het hoofd te verliezen en zelfs nog de beste kansen te creeeren tegen een internationale sterke tegenstander.
  Je zag aan Twente dat ze tegen Schalke volledig de weg kwijt waren na het tegen doelpunt, AZ toont aan niet alleen de best voetballende ploeg te zijn maar ook het meest degelijke van Nederland!

 7. KeesK

  16 maart 2012 at 13:15

  AZ Alkmaar – Valencia!
  Thuis beginnen is in het voordeel lijkt me.

  • Jeroen

   16 maart 2012 at 13:21

   Voordeel wel, maar wel een hele zware loting. Ben benieuwd hoe we dit gaan aanpakken.

 8. gerard

  16 maart 2012 at 13:29

  persoonlijk speel ik liever eerst uit en dan thuis, je weet dan immers waar je aan toe bent in het thuisduel. Maar daarintegen heeft AZ ook aangetoond thuis de nul vast te kunnen houden en een kleine overwinning tegen dit soort tegenstanders er uit te slepen waardoor het in het uitduel levensgevaarlijk is met de counter door onze snelle spelers.

 9. De echte supporter

  16 maart 2012 at 17:19

  Ik neem mijn woorden terug over falkenburg, misschien is het zo dat hij zijn plek heeft gevonden. Met tien man udinese tegenhouden dat is echt ongelooflijk. Er waren momenten dat het leek dat az met elf man stond en udinese met tien. Wat heeft az toch een team wat enorm goed in balans is. Elm zie wat minder voetballen en dat wordt blijkbaar opgevangen door anderen. Waar gaat dit allemaal eindigen is nu de vraag.

 10. maarten

  16 maart 2012 at 17:39

  echt een topprestatie, 1 voordeel van die rode kaart is dat viergever en beerens helemaal fit zijn voor nac, hebbe maar effe gespeeld,

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *