Falkenburg: “Ik kijk naar het nú, het heden en geniet van het moment”

By
Updated: maart 16, 2012

Erik Falkenburg maakte donderdagavond een belangrijk doelpunt voor AZ. Hij scoorde de 2-1 tegen Udinese, waardoor de Italianen nog twee keer moesten scoren voor een ticket voor de kwartfinale van de Europa League. Dat gebeurde niet.

AZ bereikte via de 2-1 nederlaag de volgende ronde, ondanks een dramatische start van de wedstrijd. “Na de vroege rode kaart van Viergever raakten we enigszins in paniek en dachten we: ojee, wat gaat er nu gebeuren? Ik vond het overigens absoluut geen rode kaart. Het was gewoon een schouderduw. Het is heel discutabel of het zelfs wel een overtreding was. Daarna trok de scheidsrechter ook nog eens rood voor de verkeerde speler: Niklas Moisander.”

“We hadden toch wel even de tijd nodig om de organisatie weer goed te hebben”, vervolgt Falkenburg zijn verhaal op het digitale thuis van AZ. “Rasmus Elm en Niklas Moisander zijn gelukkig ervaren mannen die het toen goed hebben neergezet. Met z’n tienen hadden we één taak: verdedigen. Dat schept duidelijkheid. Omdat Udinese na de 2-0 minder aandrong, konden wij zelfs wat kansen gaan creëren. En uiteindelijk een goal maken.”

Falkenburg was zelf maker van de goal. “Simon Poulsen gaf de bal vanaf links voor op mij. In mijn ooghoek zag ik ook Adam Maher staan en ik hoopte dat hij die bal niet zou nemen. Dat gebeurde gelukkig niet. Ik kreeg de bal en moest eerst nog een man voor me uitspelen met een tikje naar links om vervolgens te kunnen schieten. Geweldig om zo’n doelpunt te maken, een heerlijk gevoel. Mijn vierde op rij? Ja, dat gaat best lekker.”

“Tijdens de rust wisten we dat Udinese zou gaan aandringen omdat ze nog twee goals nodig hadden. We zijn goed onder hun druk uitgekomen, hebben het overleefd en zitten in de kwartfinales van de Europa League. Of dit de mooiste wedstrijd in mijn loopbaan is? Dat weet ik niet, zo kijk ik er niet naar. Ik vond dit gewoon een heel mooie dag. Het was geweldig om hier in dit stadion te spelen. Ik kijk naar het nú, het heden en geniet van het moment”, sluit Falkenburg af. Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *