Moisander: “De start was een nachtmerrie”

By
Updated: maart 16, 2012

AZ plaatste zich donderdagavond voor de kwartfinale van de Europa League. Een 2-1 nederlaag tegen Udinese was genoeg voor een ticket. Niklas Moisander was trots, vooral door de stroeve start van de club uit Alkmaar.

Nick Viergever werd al na enkele minuten van het veld gestuurd en Antonio Di Natale maakte de toegekende strafschop goed af. Binnen een kwartier maakte de Italiaan er 2-0 van, toen leek AZ klaar voor de slacht. Uiteindelijk werd het 2-1 en daar bleef het bij, genoeg voor de volgende ronde. “De start was een nachtmerrie. We wisten dat Udinese ging aanvallen, maar dit wilden we niet”, zegt Moisander op het digitale thuis van de UEFA.

De penalty en de rode kaart waren slecht voor ons, daarom ben ik erg trots op het team”, vervolgt de aanvoerder zijn verhaal. “We zijn blijven vechten en uiteindelijk hebben we ons gekwalificeerd voor de volgende ronde. De 2-1 was heel belangrijk, daardoor hadden we weer een marge van twee doelpunten. Daardoor kregen we weer geloof en wisten we dat het mogelijk was.”

“We hebben voor elkaar gevochten en dat was vandaag de sleutel tot het succes. In de tweede helft was Udinese veel in de aanval, omdat ze moesten scoren, daardoor was er voor ons ruimte op de counter. We kregen de strafschop, die helaas gemist werd door Rasmus (Elm, red.). Maar we hadden zelfs nog meer kunnen scoren.” Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *